Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΒ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτη στάση της πρυτανείας απέναντι σε χρυσαυγίτικη υποψηφιότητα

Τη στάση της πρυτανείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (ΓΠΑ) απέναντι σε υποψηφιότητα χρυσαυγίτη για θέση στο Ιδρυμα καταγγέλλει η ΚΟΒ Γεωπονικού Πανεπιστημίου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, που έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε τον Πρύτανη του ΓΠΑ για τη στάση του απέναντι στο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με την υποψηφιότητα μέλους της Χρυσής Αυγής στο Ειδικό Ταμείο του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, μπροστά στις εκλογές για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Ειδικό Ταμείο, το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΓΠΑ πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία να ζητήσει από τον Πρύτανη να μην κάνει δεκτή την υποψηφιότητα του χρυσαυγίτη υποψηφίου και έκανε παρέμβαση στην Πρυτανεία την Πέμπτη 9/11/2017.

Στη συνάντηση αυτή, ο Πρύτανης όχι μόνο απέρριψε το αίτημα του ΔΣ, αλλά απείλησε με καταγγελία και μέλος του ΔΣ. Εφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι "το ΔΣ ζητάει κομματικές ταυτότητες", εξισώνοντας τη Χρυσή Αυγή με τα άλλα κόμματα.

Με τη στάση του αυτή αναλαμβάνει σοβαρότατες ευθύνες, αθωώνοντας στα μάτια των εργαζομένων το ναζιστικό - φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Σε μια περίοδο μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής και αναδύεται όλη η μπόχα της εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ να μη δείξουν καμία ανοχή στην παρουσία των φασιστών - ναζιστών στα συλλογικά όργανα, στο όνομα δήθεν της δημοκρατίας.

Κανένας εφησυχασμός - καμιά ανοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Απομόνωση των φασιστών - ναζιστών δολοφόνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ