Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Αφγανικά ΜΜΕ ανέβαζαν συνολικά σε 18 τους νεκρούς από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε, χτες, στην Καμπούλ, κοντά σε χώρο όπου γινόταν συγκέντρωση με υποστηρικτές του μουσουλμανικού κόμματος Τζαμιάτ-Ι-Ισλαμί. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αργότερα το «Ισλαμικό Κράτος». Οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον δέκα.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Οι βουλευτές των Κούρδων του Ιράκ ήραν, χτες, το εμπάργκο στις συνεδριάσεις του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου σε ένδειξη καλής θέλησης, με στόχο την αποκλιμάκωση της παρατεταμένης πολιτικής και στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της αυτόνομης κυβέρνησης των Κούρδων και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι έπειτα από το κουρδικό δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στις 25 του περασμένου Σεπτέμβρη.

ΡΙΑΝΤ.-- Η εφημερίδα «Τάιμς της Ν. Υόρκης», επικαλούμενη πηγές στο περιβάλλον της σαουδαραβικής μοναρχίας, μετέδωσε, χτες, πως ο Χαμπίμπ αλ Αντλι, πρώην επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, επί θητείας του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, είναι ο σύμβουλος - κλειδί του Σαουδάραβα πρίγκιπα, διαδόχου και υπουργού Αμυνας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στο μπαράζ συλλήψεων μελών της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας, πρώην και νυν αξιωματούχων και ντόπιων πλουτοκρατών, με το πρόσχημα των ερευνών κατά της διαφθοράς.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τζον Μακέιν και Τζιάν Σαχίν προειδοποίησαν χτες τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ότι οι πρόσφατες αποφάσεις για αναστολή των προσλήψεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ απειλούν «να υποβαθμίσουν τη μακροπρόθεσμη αποδοτική λειτουργία, αλλά και την αποτελεσματικότητα της αμερικανικής διπλωματίας». Πριν από μία βδομάδα η πρόεδρος της Ενωσης Αμερικανών Διπλωματών (AFSA), Μπάρμπαρα Στέφενσον, κατήγγειλε την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι ο αριθμός των υψηλόβαθμων στελεχών «μειώνεται ταχύτατα» με συνέπεια «την καρατόμηση των στελεχών στα υψηλότερα επίπεδα της ηγεσίας».

ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΙΣ.-- Εγγραφα που εξασφάλισαν χάρη σε δικές τους έρευνες φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγου και τα οποία δημοσιοποιήθηκαν, χτες, αποκάλυψαν πως τον περασμένο Οκτώβρη η αμερικανική εταιρεία χάλυβα «U.S. Steel» κατάφερε να πείσει τις αρμόδιες περιβαλλοντικές υπηρεσίες της πολιτείας της Ιντιάνα να κρατήσουν μυστική τη διαρροή 25 κιλών καρκινογόνων χημικών ουσιών στη λίμνη Μίσιγκαν εξαιτίας προβλημάτων στη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης αποβλήτων, παρά τους προφανείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ