Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EAK ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα για το χαράτσι σε σωματεία και αθλούμενους

Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις τους ενάντια στα «διόδια» που επιβλήθηκαν στα αθλητικά σωματεία για την είσοδο των αθλητών τους στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Λάρισας, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους που έχει συγκροτηθεί από εκπροσώπους αθλητικών σωματείων, προπονητές, αθλητές και γονείς, επισκέφθηκε, χτες, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την δημοτική αρχή Λαρισαίων, όπου επέδωσε υπόμνημα αιτημάτων σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο ΕΑΚ Λάρισας.

Τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί στηρίζονται στους εξής άξονες:

1ον. Κατάργηση των μαγνητικών καρτών, γιατί οδηγεί στο μαζικό φακέλωμα όλων των αθλούμενων και «στρώνει» το δρόμο για να επιβληθεί χαράτσι για τη χρήση των χώρων.

2ον. Ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τους αθλούμενους του σταδίου Αλκαζάρ και των κλειστών του μπάσκετ και των Βαρέων αθλημάτων, καθώς οι άμεσες έξοδοι διαφυγής - κινδύνου είναι κλειδωμένες με λουκέτα από την υπηρεσία, κατόπιν απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ).

3ον. Επιδεινώνει τα ήδη αρκετά προβλήματα πρόσβασης στους αθλητικούς χώρους των ΑμΕΑ.

4ον.Χρειάζεται άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης από τη ΓΓΑ, για να μπορεί να λειτουργεί το ΕΑΚ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και να εποπτεύεται επαρκώς.

Στο μεταξύ, απαντώντας στους ισχυρισμούς της ΔΕ του ΕΑΚ περί «ανακριβειών και πολιτικών σκοπιμοτήτων», η Επιτροπή τονίζει:

«1. Η Επιτροπή, όπου συμμετέχουν και μέλη των ΔΣ των αθλητικών σωματείων, δεν αρνήθηκε ποτέ να δώσει στην υπηρεσία τα στοιχεία των μελών των ΔΣ και των υπεύθυνων προπονητών. Από το 2010 ζητούνται και δίνονται. Σ' αυτό που διαφώνησαν τα σωματεία, οι αθλούμενοι, οι γονείς, οι προπονητές κ.ά. (τους οποίους εκφράζει η Επιτροπή), είναι να αποσταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των αθλητών με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (π.χ. ΑΜΚΑ, τηλέφωνα, κ.τ.λ.) όπως ζητήθηκε.

2. Η ΔΕ του ΕΑΚ θεωρεί "μικροπροβλήματα που θα λυθούν στην πορεία", τις σοβαρές καταγγελίες της Επιτροπής Αγώνα για την ασφάλεια των αθλούμενων, που αναφέρονται παραπάνω και γίνονται αντιληπτές απ' όλους διά γυμνού οφθαλμού, όπως και τις δυσκολίες στην πρόσβαση των ΑμΕΑ, των συνοδών τους και των γονέων.

3. Οσο για το έργο που έχει γίνει και την κατάσταση των χώρων του ΕΑΚ, προσκαλούμε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής να κάνουν ρεπορτάζ και να δουν όλοι από κοντά το τι επικρατεί, π.χ. διαλυμένα όργανα γυμναστικής, κουφώματα παλιά, οροφές που στάζουν με τις πρώτες ψιχάλες κ.τ.λ.

4. Τέλος, όσο για τη δωρεάν χρήση, όπως τονίζεται στην απάντηση της ΔΕ, καλύτερα να απαντήσουν πόσα εισπράττουν από τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους μεμονωμένους αθλούμενους για τη χρήση των χώρων του ΕΑΚ».

Η Επιτροπή καταλήγει: «Ας μην προσπαθεί η ΔΕ του ΕΑΚ να προσάψει στην Επιτροπή Αγώνα πολιτική σκοπιμότητα, διότι η αγανάκτηση είναι έκδηλη σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις. Αντίθετα, τους συνιστούμε να κάνουν καμιά βόλτα το απόγευμα από τον πυρήνα του Αλκαζάρ και ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες από πλευράς καιρικών συνθηκών ημέρες, για να "απολαύσουν" ιδίοις όμμασι την "καινοτομία" τους, που όμως είναι παμπάλαιη και έχει ως σκοπό να φορτώσουν νέα βάρη σε μας και τις οικογένειές μας για να μπορούμε να αθληθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ