Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΑΓΚΑΗΣ
«Μύθοι δημιουργίας της Κίνας»

Εκθεση ζωγραφικής επιφανών Κινέζων καλλιτεχνών

Εκθεση ζωγραφικής με θέμα «Μύθοι δημιουργίας της Κίνας» διοργανώνουν το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και η Ενωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206 (στον Ταύρο), από 23 Νοέμβρη έως και 3 Δεκέμβρη.

Στη μεγάλη έκθεση φιλοξενούνται σημαντικές σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες από τη Σαγκάη της Κίνας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Νοέμβρη στις 19.30. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία από την καλλιτεχνική κοινότητα της Σαγκάης, που αποτελείται από τον Xia Lei, αναπληρωτή διευθυντή του Τμήματος Εκθέσεων της Ενωσης Καλλιτεχνών Σαγκάης, την Liu Yina, γενική γραμματέα της Ενωσης Λαογραφικής Λογοτεχνίας και Τέχνης, τον Wei Peng, στέλεχος του Τμήματος Κοινωνικών Καλλιτεχνικών Υπηρεσιών της Ομοσπονδίας Γραμμάτων και Τεχνών Σαγκάης και την Tao Lan, διευθύντρια Γραφείου του Κέντρου Ανάπτυξης Τεχνών Σαγκάης.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων που αναπτύσσει με ενώσεις καλλιτεχνών από άλλες χώρες, με στόχο την πολιτιστική συνεργασία και τη γνωριμία των Ελλήνων καλλιτεχνών με την τέχνη άλλων χωρών, έχει συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ενωση Καλλιτεχνών Σαγκάης και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο σημαντικές εκθέσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα στη Σαγκάη, μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και επιλογή από την αιρετή Επιτροπή Κρίσεων του ΕΕΤΕ, ενώ το 2014 φιλοξενήθηκε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών μεγάλη έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών από τη Σαγκάη.

Με αυτή τη δεύτερη παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων από τη Σαγκάη, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλλιτέχνες που έχουν πίσω τους μεγάλη πολιτιστική παράδοση και έρχονται σε επικοινωνία με τη διεθνή τέχνη με σύγχρονους τρόπους και μέσα. Από την πλευρά της Ενωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης, προκειμένου να οργανωθεί η έκθεση «Δημιουργία του Κόσμου - Λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα για τους Μύθους δημιουργίας της Κίνας», εξετάστηκαν πολλές καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν την προέλευση του κινεζικού πολιτισμού. Ετσι λοιπόν, επελέγησαν έργα που παρουσιάζουν συναρπαστικές ιστορίες ηρώων «της εποχής του χάους» (περίοδος των Εξι Δυναστειών από τον 3ο έως τον 6ο αιώνα μ.Χ). Ο επισκέπτης θα θαυμάσει τα αθάνατα πνεύματα και την ικμάδα των μυθικών προγόνων του κινεζικού πολιτισμού.

Στην έκθεση συμμετέχουν επιφανείς Κινέζοι καλλιτέχνες από όλη την Κίνα, που ασχολούνται αποκλειστικά με κόμικ (με την έννοια που δίνουν στον όρο οι Κινέζοι, που δεν αφορά το κόμικ όπως το αντιλαμβάνονται η Ευρώπη και η Αμερική, αλλά έργα ζωγραφικής). Θα παρουσιαστούν 60 σημαντικά έργα με θέμα τους Μύθους δημιουργίας της Κίνας.

Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα - Κυριακή 18.00 - 22.00.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: 210 3300016, εσωτ. 107.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ