Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
40ό Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας

Από την Κυριακή 3 έως την Κυριακή 10 Δεκέμβρη πραγματοποιείται ο Διεθνής Διαγωνισμός αφιερωμένος στη μεγάλη τέχνη της Οπερας, στη μεγάλη τέχνη της ανθρώπινης φωνής, με τη συμμετοχή 47 νέων λυρικών τραγουδιστών απ' όλο τον κόσμο που διεκδικούν το μεγάλο βραβείο. Ανάμεσά τους και 13 Ελληνες, καθώς και από ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Πολωνία, Σερβία, Ρωσία, Ουκρανία, Αρμενία, Μογγολία, Κίνα, Ν. Κορέα. Διοργανωτές: Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μαρία Κάλλας - 40 χρόνια μετά. Αδιαμφισβήτητα μία μεγάλη Ελληνίδα διεθνής καλλιτέχνις, που οριοθέτησε την όπερα στο πριν και στο μετά από την παρουσία της. Λαμπερή και αξεπέραστη, τοποθετεί κάθε μέρα, κάθε χρόνο ψηλά τον πήχη για όλους τους νέους λυρικούς καλλιτέχνες, για όλους όσοι αγαπούν την όπερα. Για όλο τον κόσμο που στο θρύλο της και στην ηχηρή της παρουσία, ακόμη και σήμερα, αναγνωρίζουν την ουσιαστική ομορφιά στο ταλέντο, τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση στα όνειρα.

Τους νέους λυρικούς καλλιτέχνες θα κρίνει Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους: Cheryl Studer (Σέριλ Στιούντερ, Αμερικανίδα υψίφωνος, καθηγήτρια Φωνητικής στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ, Σκηνικής Τέχνης και Σκηνικής Παρουσίας). Ρενάτο Μπρουσόν, από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του σύγχρονου διεθνούς λυρικού τοπίου, καθηγητής στην Ακαδημία της Σκάλας του Μιλάνου. Πέτερ Κάτονα, Γερμανός κριτικός ειδικευμένος στην όπερα και στις ηχογραφήσεις της κλασικής μουσικής. Στήβεν Λάνγκριτζ, Αγγλος θεατρολόγος, σκηνοθέτης όπερας, με δύο σκηνοθεσίες και στην ΕΛΣ, σήμερα Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Οπερας του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Μίλτος Λογιάδης, Μαέστρος με διεθνή καριέρα, Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Καθηγητής Διεύθυνσης Ορχήστρας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εύα Μάρτον, Ουγγαρέζα πολυβραβευμένη υψίφωνος, παιδαγωγός. Συλβάνα Σίντοβ-Μπέρενς, Γερμανίδα Καλλιτεχνική μάνατζερ, με σπουδές στη μουσική, τη μουσικολογία και τις θεατρικές τέχνες. Ντμίτρι Βντοβίν, Ρώσος κριτικός όπερας, τραγουδιστής και καθηγητής, Καθηγητής φωνητικής και υπεύθυνος του Προγράμματος Νέων Καλλιτεχνών του Θεάτρου Μπολσόι. Αρης Χριστοφέλλης, ο πρώτος κόντρα τενόρος στη σύγχρονη εποχή που ερμήνευσε ξανά και ανέδειξε το ρεπερτόριο των καστράτων - σοπράνο του 18ου αιώνα, διεθνώς, μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum.

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum και η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» καλούν το φιλόμουσο κοινό να παρακολουθήσει τους δύο Προκριματικούς Κύκλους με συνοδεία πιάνου και με ελεύθερη είσοδο/δελτία εισόδου, αλλά και τον τρίτο και Τελικό Κύκλο του 40ού Grand Prix Μαρία Κάλλας - Οπερα, όπου τους νέους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν το «Μεγάλο Βραβείο» θα συνοδέψει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό και θα γίνει και η απονομή των βραβείων από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ