Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση για την Προσχολική Αγωγή

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναδεικνύοντας την ανάγκη εξασφάλισης Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, ενάντια στην επίθεση που δέχεται στο πλαίσιο των συνολικών αναδιαρθρώσεων.

Αναφερόμενη στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το χώρο της Προσχολικής Αγωγής, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» σημειώνει πως «τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εντείνει την επίθεση στη ζωή μας με νέα μέτρα στο πλαίσιο της 3ης "αξιολόγησης" (βλ. χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις, νέες μειώσεις συντάξεων κ.ά.) συνεχίζει να "εμπαίζει" με την Προσχολική Αγωγή. Οχι απλά δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για τη θεσμοθέτηση της 2χρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, αντιθέτως, διαμορφώνει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για το Νηπιαγωγείο, όπως και για όλη την Εκπαίδευση (υποχρεωτικότητα μόνο για νήπια, διπλασιασμό από 7 σε 14 παιδιά ως ελάχιστο αριθμό για λειτουργία νηπιαγωγείου, νέους περιορισμούς στο Ολοήμερο, αύξηση ωραρίου, θεσμοθέτηση μετακινήσεων μαθητών, 25άρια τμήματα, ακατάλληλα κτίρια κ.ά.)».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσα δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά, όλα τα νήπια και προνήπια στο δημόσιο Νηπιαγωγείο με δημιουργία άμεσα όλων των απαραίτητων υποδομών, να λειτουργήσει παντού Ολοήμερο Νηπιαγωγείο χωρίς περιορισμούς, όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς κουπόνια και voucher, άδεια ανατροφής στις αναπληρώτριες και σε όλες τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, ώστε τα βρέφη έως ενός έτους να μένουν με τη μητέρα τους.

Ιδιαίτερα μαζική και δυναμική κινητοποίηση έγινε για το ίδιο θέμα χτες στη Χίο, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αδαμάντιος Κοραής», που πέρα από τα γενικότερα αιτήματα για την Προσχολική Αγωγή, διεκδικεί λόγω του ότι το νησί είναι ακριτικό και στην παραμεθόριο, να μείνουν ανοιχτά όλα τα νηπιαγωγεία ανεξαρτήτως του αριθμού των νηπίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ