Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσαγωγές από την «Αντιτρομοκρατική»

Εννέα προσαγωγές πραγματοποίησε χτες η «Αντιτρομοκρατική», έπειτα από επιχείρηση σε τρία διαμερίσματα της Καλλιθέας και του Νέου Κόσμου. Πρόκειται για οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, τουρκικής υπηκοότητας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να είναι μέλη του DHKP-C. Για τα εννέα άτομα σχηματίζεται σχετική δικογραφία, ενώ σε βάρος ενός από αυτά εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλη του 2013 στις Οινούσσες Χίου.

Τότε διαπιστώθηκε ότι μεταφέρονταν δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών. Το φουσκωτό είχε οδηγηθεί στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν. Το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Τούρκοι είχαν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα από την «Αντιτρομοκρατική», η οποία χειρίστηκε με απόλυτη μυστικότητα την έρευνα και μετά τη συλλογή στοιχείων προχώρησε στη χτεσινή επιχείρηση.

Στις έρευνες βρέθηκαν ψηφιακό υλικό, πιστόλι CZ, πυροκροτητές, υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης, και ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι έρευνες εστιάζονται στα υλικά για κατασκευή βομβών που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και ερευνάται για ποιο σκοπό τα είχαν στην κατοχή τους. Ταυτόχρονα, εξετάζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα usb και τα κινητά τηλέφωνα των προσαχθέντων, από τα οποία πιθανόν να προκύψουν στοιχεία για τη δράση τους και τις επαφές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ