Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΠΟΛΥΖΩΗ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ, εκδότη, πιστού αγωνιστή και υπέρμαχου της ειρήνης και της ελευθερίας, που αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη και τον αγώνα των ιδανικών του ΚΚΕ, γνωρίζοντας διώξεις, με εξορίες στην Ικαρία και τη Μακρόνησο, τιμούμε τη μνήμη του, προσφέροντας 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Τασούλα

Τα παιδιά Βούλα - Κωστής

Ο εγγονός Δημοσθένης

***

ΦΩΤΟ

Σαν σήμερα, πριν από δώδεκα χρόνια ξεκίνησε για την «άλλη θάλασσα» ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ.

Ανυποχώρητος αγωνιστής, πρωτοπόρος συνδικαλιστής για δεκαετίες στο χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων, τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ και κέρδισε την καθολική εκτίμηση των συναδέλφων του.

Σεμνός κομμουνιστής, πρωτοστάτησε στα δύσκολα χρόνια, μετά το 1991, στην ισχυροποίηση του Κόμματος, έχοντας ως όπλο το θάρρος της γνώμης του. Λάτρης της Ιστορίας, δίδαξε με τη μεγάλη αγάπη του για την Τέχνη και την πρωτοποριακή κουλτούρα που ήταν αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητάς του. Ακριβώς, γιατί πίστευε ότι η εργατική τάξη μπορεί «να σηκωθεί λίγο ψηλότερα».

Πάνω απ' όλα ήταν ακούραστος μαχητής για την κατάργηση της «μισθωτής σκλαβιάς», την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, του σοσιαλισμού. Μπορεί να «έφυγε» νέος για να κάνει το ταξίδι του στην αγαπημένη του Κεφαλονιά, όμως δεν τον ξεχνάμε. Προχωράμε «ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες», ακολουθώντας το παράδειγμά του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γ' - Δ' Διαμερίσματος Πειραιά.

Γιαννούλα Πάντου - Μηνάς Αντύπας

  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ που «έφυγε» ξαφνικά στις 2 Δεκέμβρη 2005 και στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, προσφέρουμε μέσω του Τομέα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ
Αντώνη συνεχίζουμε - δυναμώνουμε - προχωράμε.

Θ. Λ. και Γ. Π.

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΤΕ Χρηματοπιστωτικού στο ΚΚΕ.

Είσαι πάντα μαζί μας.

Αλεξάνδρα

  • 11 χρόνια χωρίς τον ΑΝΤΩΝΗ. Στη μνήμη του και μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και στα 100 χρόνια δράσης του, προσφέρω 200 ευρώ μέσω ΚΟ Ραφήνας - Πικερμίου.

Συντροφικά, Πολίτης Δημήτρης

***

ΦΩΤΟ

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ γεννήθηκε στο χωριό Πέρα Μεσσηνίας, το 1905. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Στις 2/12/1945 δολοφονήθηκε από ταγματασφαλίτες της περιοχής της Καλαμάτας.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μας, ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΤΖΙΧΑ, λαϊκής αγωνίστριας σταθερά στο πλευρό του ΚΚΕ έως το τέλος, με τη συμπλήρωση τριών μηνών από το θάνατό της, προσφέρουμε ως πρόσθετη οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κυψέλης και 30 ευρώ μέσω ΚΟ Σάμου.

Αννέτα Ντιντίφα

Κώστας Τζίχας

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Μάη 2017 «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΜΙΓΚΕΛ ΟΥΡΜΠΑΝΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ, Πορτογάλος κομμουνιστής διανοούμενος, αταλάντευτα στρατευμένος στην υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, φλογερός διεθνιστής και ένθερμος φίλος του ΚΚΕ.

ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

Νίκος Σερετάκης


ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΒΕΡΚΙΔΗ - ΤΖΙΧΑ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΒΕΡΚΙΔΗ - ΤΖΙΧΑ

ΜΙΓΚΕΛ ΟΥΡΜΠΑΝΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
ΜΙΓΚΕΛ ΟΥΡΜΠΑΝΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ