Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Παρέμβαση για τους απολυμένους του Βρεφοκομείου Αθήνας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στο Δήμο της Αθήνας μαζί με απολυμένους του Βρεφοκομείου, προκειμένου να απαιτήσουν την άμεση επαναπρόσληψη και των 100 απολυμένων.

Οπως αναφέρει η Σωματειακή Επιτροπή, για ακόμα μία φορά, «βρήκαν κλειστή την πόρτα του υπουργού ο οποίος ήταν "απασχολημένος". Εντέλει τους δέχτηκε ο γενικός γραμματέας κ. Πουλάκης ο οποίος επανέλαβε τη σαθρή επιχειρηματολογία ότι, υπάρχουν δεσμευτικοί νόμοι που ψήφισαν οι προηγούμενοι, οι περιορισμοί του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και οι δανειστές σε μία περίοδο κρίσιμων διαπραγματεύσεων. Επεσήμανε ότι οι συμβάσεις των απολυμένων ήταν για ορισμένο διάστημα και για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, ενώ καλλιέργησε την αντιδραστική "λογική" του "κοινωνικού αυτοματισμού" λέγοντας ότι υπάρχουν κι άλλοι άνεργοι που περιμένουν για δουλειά».

Η αντιπροσωπεία της Σωματειακής Επιτροπής και των απολυμένων ανέδειξαν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής όσο και της κυβέρνησης «που έχουν κάνει μπαλάκι τις ευθύνες για τους απολυμένους, προκειμένου να αποφύγουν να υλοποιήσουν το καθόλα δίκαιο αίτημά τους άμεσης επαναπρόσληψης. Τέλος, κάλεσαν τον γενικό γραμματέα να μεταφέρει στον υπουργό και την κυβέρνηση την απαίτηση για νομοθετική ρύθμιση που θα επαναφέρει στις θέσεις εργασίας τους απολυμένους, όπως πέτυχαν οι παρατασιούχοι στους δήμους με τον πολυήμερο αγώνα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ