Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες φοιτητών που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους

Από τις αντίστοιχες περσινές κινητοποιήσεις για τις μετεγγραφές
Από τις αντίστοιχες περσινές κινητοποιήσεις για τις μετεγγραφές
Φοιτητές από την Αθήνα που αιτήθηκαν αλλά δεν πήραν τη μετεγγραφή τους συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα και παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά τους. Απαιτούν: «Να πάρουν όλοι οι φοιτητές που έκαναν αίτηση τη μετεγγραφή τους! Κριτήριο να είναι το τι θέλουμε να σπουδάσουμε και όχι το πόσο βαστάει η τσέπη μας! Οι φοιτητές που πήραν τη μετεγγραφή τους, να μην χάσουν τα εξάμηνά τους! Να πάρουν συγγράμματα, να έχουν άμεσα το δικαίωμα συμμετοχής σε εργαστήρια και σεμινάρια!».

Οπως εξηγούν οι φοιτητές της Επιτροπής, «την Πέμπτη 30/11/2017 μαζευτήκαμε φοιτητές που δεν πήραμε τη μετεγγραφή μας από τις σχολές των Νηπιαγωγών, των Δασκάλων, της Νομικής, της Φιλοσοφικής, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΦΑΑ της Αθήνας. Συζητήσαμε και σκεφτήκαμε ότι ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να βρει τη λύση, ότι είναι άδικο να μετράνε τη φτώχεια και τα προβλήματα των οικογενειών μας, κοστολογώντας τη σε "μόρια" για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους εξηγούν: «Υστερα από μία δύσκολη χρονιά πανελληνίων, όπου με χίλια ζόρια τα βγάλαμε πέρα με τα έξοδα των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων, καταφέραμε να περάσουμε σε μία σχολή, μακριά όμως από το σπίτι μας. Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην εγκρίνει τη μετεγγραφή χιλιάδων φοιτητών, αφήνοντάς μας έτσι έξω από τις σχολές μας, τσακίζοντας τα όνειρά μας και αναγκάζοντάς μας να βάλουμε εμείς και οι γονείς μας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή και να μην σπουδάσουμε καθόλου.

Διοικήσεις σχολών και υπουργείο μάς λένε ότι εμείς οι φοιτητές είμαστε κόστος, ενώ εμείς λέμε το απλό: Θέλουμε να σπουδάσουμε! Αναρωτιόμαστε, γιατί άραγε είμαστε βάρος και έξοδα; Την ίδια στιγμή που με φόρους τσακίζει ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά μας και ανακοινώνει τόσα δισ. πλεονάσματα;! Την ίδια στιγμή που ακόμα και για να πάμε να σπουδάσουμε στις πόλεις που περάσαμε, δεν υπάρχουν δωρεάν και επαρκείς εστίες για όλους, δεν υπάρχει δωρεάν σίτιση για όλους. Δηλαδή, δεν πληρούνται ούτε κατά διάνοια οι προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να σηκώσουμε ακόμα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο κόστος!».

Η Επιτροπή Αγώνα των φοιτητών που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους έχει αποφασίσει ένα πρόγραμμα δράσης στο οποίο περιλαμβάνονται η συμμετοχή της στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στις 10 Δεκέμβρη στο ΤΕΙ Πειραιά και η συμμετοχή της στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Παράλληλα, ανακοινώνει ηλεκτρονική διεύθυνση για επικοινωνία: meteggrafesathina2017@gmail.com


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ