Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η θέση όλων μας: Στην ίδια πλευρά με το λαό

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τα μέλη των οικογενειών τους αλλά και οι απόστρατοι, βιώνουμε σήμερα δύσκολες συνθήκες, απόρροια της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ταυτόσημης με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που διαδέχθηκε.

Η πλειοψηφία δυσκολευόμαστε πλέον να καλύψουμε τις προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν για εμάς και τα μέλη των οικογενειών μας ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός στελεχών των ΕΔ και αποστράτων είναι σήμερα αντιμέτωποι με απάνθρωπες, τιμωρητικές πρακτικές, μνημονιακές απαιτήσεις, όπως η τεράστια μείωση του μισθού και της σύνταξης, η κατάσχεση της κατοικίας. Είναι αντιμέτωποι με «ποινές» που σημαδεύουν βάναυσα τη ζωή τους, όπως σημαδεύουν τη ζωή και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων εργαζομένων.

Είναι πλέον θέμα τιμής και αξιοπρέπειας να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε όλοι μαζικά. Αλλά και αυτοί που θεωρούνται κομματικά «δεδομένοι» απ' το καπιταλιστικό σύστημα που εκφράζεται μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων κοινοβουλευτικών ή και όχι κομματικών δορυφόρων τους. Να αντισταθούμε και να απορρίψουμε συνολικά την πολιτική τους.

Τα στελέχη των ΕΔ δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο ή συμφέρον να στηρίζουν μια πολιτική που ξεδιάντροπα τους εξαπατά, καλλιεργώντας τους φρούδες ελπίδες. Ψεύδεται και επιδιώκει να τους παραπλανήσει η κυβέρνηση και συναινεί συνένοχα σε αυτό και η αντιπολίτευση, με παράδειγμα το πολυδιαφημιζόμενο επερχόμενο τέλος των μνημονίων. Ενα τέλος «άμεσο», με τους εφαρμοστικούς όμως νόμους να παραμένουν σε ισχύ και τα επόμενα χρόνια και με τα επαίσχυντα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους πλεονάσματα να ματώνουν τη ζωή των παιδιών και των εγγονιών τους μέχρι το 2060.

Οι στρατιωτικοί δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να στηρίζουν μια πολιτική που μειώνει το λαϊκό εισόδημα, την ίδια στιγμή που με προκλητικές φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, γιγαντώνει τους επιχειρηματικούς ομίλους. Μια πολιτική που υποχρηματοδοτεί εγκληματικά τα νοσοκομεία και συνολικά την Υγεία, πετσοκόβει κατά 900 εκατ. τα κονδύλια για την Πρόνοια, τις αναπηρικές συντάξεις, τα επιδόματα, τη στιγμή που οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα.

Δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να στηρίζουν μια πολιτική όπου εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού κινήματος προηγούμενων χρόνων βαφτίζονται εμπόδια και «αγκυλώσεις του παρελθόντος», αναπαράγοντας πιστά όσα προκλητικά τους υπαγορεύουν ο ΣΕΒ, η ΕΕ, το ΔΝΤ.

Δεν έχουν κανέναν λόγο να ανέχονται την πολιτική που «μεταμορφώνει» τη χώρα μας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση - ορμητήριο για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, για ληστρικές επιδρομές εναντίον των λαών της περιοχής, που μπλέκει σ' αυτούς τους σχεδιασμούς επικίνδυνα και τις ελληνικές ΕΔ.

Η θέση όλων των αξιωματικών που προέρχονται από λαϊκά στρώματα είναι στο ίδιο μετερίζι που ήταν χτες ο αγρότης, ο εργάτης, ο δημόσιος υπάλληλος, ο πατέρας τους, που είναι τα παιδιά τους εργαζόμενα ή άνεργα σήμερα. Η θέση όλων μας είναι στην ίδια πλευρά με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας και απέναντι απ' αυτούς που πλουτίζουν σε βάρος του.

Σήμερα, πριν είναι αργά, χρειάζεται οι στρατιωτικοί να διακηρύξουμε με στεντόρεια φωνή: Με το λαό. Ποτέ απέναντί του! Καμιά συμμετοχή στο μακέλεμα των λαών και στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.


Μάλαμας Τσαρδάκης
Πλωτάρχης ε.α. ΠΝ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ