Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Στη μάχη!

Η απεργία στις 14 του Δεκέμβρη είναι μια μάχη που αφορά τους πάντες. Αφορά και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και απόστρατους. Οσοι λένε ότι οι ένστολοι δεν έχουν καμία δουλειά σε κοινές διεκδικήσεις με το λαό, στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα και των δύο. Ουσιαστικά θέλουν να κρατάνε τους ένστολους πάντα απέναντι από το λαό και εχθρικούς προς τις διεκδικήσεις του.

Ομως η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, δεν τους άφησε στο απυρόβλητο, αντίθετα έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις. Το βιοτικό τους επίπεδο έχει μειωθεί σημαντικά από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια φοροκαταιγίδα σε βάρος τους και συνολικά του λαού (ΕΝΦΙΑ, χαράτσια, ΦΠΑ, κ.λπ.), από την οποία δεν εξαιρείται κανένας. Η κυβέρνηση έχει κοροϊδέψει τους απόστρατους όπως και τους εν ενεργεία, για τις αποφάσεις του ΣτΕ που προεκλογικά υποσχέθηκε και μάλιστα για άμεση εφαρμογή της απόφασης. Το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του κατώτερου μισθού, αφορά και τους ένστολους, γιατί οι μανάδες, οι πατεράδες, τα παιδιά και οι σύζυγοί τους σήμερα δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας για ένα κομμάτι ψωμί.

Εχουν δηλαδή κοινά προβλήματα με τον εργαζόμενο λαό. Γι' αυτό και στις 14 Δεκέμβρη είναι ανάγκη μαζί με τις οικογένειές τους να βρίσκονται στο δρόμο.

Οι ένστολοι, ιδιαίτερα όσοι προέρχονται από φτωχές λαϊκές οικογένειες, έχουν κάθε δικαίωμα να συμπορευτούν με τον αγωνιζόμενο λαό. Με τη μαζική συμμετοχή τους να δώσουν απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης. Κανένας να μη δεχτεί ούτε τώρα ούτε στο μέλλον να στραφεί ενάντια στο λαό.


Νίκος Καρπής
Αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ