Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νεκρός ορειβάτης στον Ολυμπο

Ενα δυστύχημα με έναν νεκρό ορειβάτη και άλλα δυο ατυχήματα έγιναν το τελευταίο τριήμερο στον Ολυμπο.

Το περασμένο Σάββατο σκοτώθηκε ορειβάτης, την Κυριακή τραυματίστηκαν δύο και χτες άλλοι δύο. Στο πρώτο περιστατικό σκοτώθηκε ο ένας από τους δύο ορειβάτες, για τους οποίους στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού από άνδρες της Πυροσβεστικής. Ο 26χρονος ορειβάτης, ο οποίος έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων σε 2.000 μέτρα υψόμετρο, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», ανασύρθηκε νεκρός. Ο δεύτερος ορειβάτης, 25 χρόνων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ήταν καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στη θέση Πριόνια. Χτες τραυματίστηκαν άλλοι δύο, από τους οποίους ο ένας σοβαρά.

Μετά το δυστύχημα του Σαββάτου συνέβη ατύχημα την Κυριακή με δύο ορειβάτες, έναν 49χρονο κι έναν 65χρονο, να τραυματίζονται μετά από πτώση σε γκρεμό στη θέση Λιβαδάκι. Οι δύο τραυματίες είχαν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά.

Χτες το απόγευμα έγινε άλλη μία επιχείρηση διάσωσης δύο ορειβατών στη θέση Καλόγερος με 16 πυροσβέστες. Το απόγευμα ένας από τους ορειβάτης, 37 χρόνων, ειδοποίησε τις αρχές, δίνοντας το στίγμα τους και αναφέροντας ότι ο 55χρονος συνοδοιπόρος του ήταν βαριά τραυματίας χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και πως είχε τραυματιστεί και ο ίδιος.

Επίσης, ολονύχτια ήταν η επιχείρηση απεγκλωβισμού εκδρομέων που κόλλησαν στον πάγο το απόγευμα της Κυριακής. Συνολικά πέντε άτομα ακινητοποιήθηκαν, με τέσσερα οχήματα σε υψόμετρο 2.000 μέτρων στα Βαρδούσια. Ο πάγος στο σημείο έκανε πολύ δύσκολη την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, ακόμα και για το ερπυστριοφόρο όχημα κι έτσι στο σημείο επιχείρησε η ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, που έφτασε εκεί με τα πόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ