Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά

Την Κυριακή, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό

Το καθιερωμένο ραντεβού, που το περιμένουν με λαχτάρα κάθε χρόνο παιδιά και γονείς, το παιδικό Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθήνα, θα γίνει φέτος την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Από τις 5 το απόγευμα, οι πόρτες θα ανοίξουν για παιδιά και γονείς, για ν' ανταμώσουν και ν' απολαύσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, με ελεύθερη είσοδο. Ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ έχει φροντίσει για άλλη μια χρονιά γι' αυτήν την ατμόσφαιρα και υπόσχεται μαζί με τους μικρούς επισκέπτες να ζωντανέψει την Κυριακή στο φουαγιέ του Περισσού ένα παραμυθένιο χωριό καλικάντζαρων! Επιπλέον, θέατρο, κουκλοθέατρο, δημιουργικά εργαστήρια, γιορτινές λιχουδιές, πολύ κέφι και εκπλήξεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της γιορτής, που θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι.

Αναλυτικά στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

  • 17.00: Γιορτινό καλλιτεχνικό εργαστήρι. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση παιδαγωγών και φοιτητών αντίστοιχων σχολών, θα επιστρατεύσουν όλη τη φαντασία τους για να φτιάξουν πολλά και διαφορετικά γιορτινά στολίδια από λινάτσα, τσόχα, να γεμίσουν μαξιλαράκια, να φτιάξουν διακοσμητικά γούρια για το 2018 και υφασμάτινες μπότες.

Ολη την ώρα των εργαστηρίων, θα υπάρχει χώρος ζωγραφικής και απλών χριστουγεννιάτικων κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά.

  • 18.30: Μέλη της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ θα δραματοποιήσουν ένα ιδιαίτερα αγαπημένο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, «Η μάγισσα Φρικαντέλλα που μισούσε τα κάλαντα». Η μάγισσα Φρικαντέλλα μισεί οτιδήποτε καλό, μα πάνω από όλα μισεί τα κάλαντα. Τα παιδιά όμως αναλαμβάνουν να της αλλάξουν γνώμη... τραγουδώντας της παραδοσιακά κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας!


Πολύτιμη θα είναι στο έργο και η συμβολή της παιδικής χορωδίας που έχει συσταθεί φέτος με τη συμμετοχή παιδιών μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου.

  • 19.15: «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet Theatre». Η περιπετειώδης αναζήτηση της Αλίκης για να βρει το μαγικό ρολόι για να έρθουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Με τη βοήθεια των φίλων της θα καταφέρει να το βρει ζώντας μοναδικές στιγμές στη Χιονοχώρα και στη Χώρα των Σερπαντίνων...
  • 20.00: Μουσικά παιχνίδια - πάρτι.

Ακόμα, στο χώρο οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν face painting, να παίξουν σκάκι και να δημιουργήσουν στον... «λιχουδοχώρο», απολαμβάνοντας ευχάριστες εκπλήξεις! Ξεχωριστή θέση θα έχει και το βιβλίο, καθώς θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με πολύ αξιόλογους τίτλους για παιδιά και μεγάλους.

Στη Θεσσαλονίκη

Η αντίστοιχη γιορτή για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη, από τις Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα είναι Πρωτοχρονιάτικη και θα γίνει την Τετάρτη 27 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ