Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συνεχίζουν αγωνιστικά με παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με 4ωρη στάση εργασίας και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, αύριο, Τετάρτη, στις 6 μ.μ. αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, που διαχειρίζεται η εταιρεία «Waste Solutions SA».

Οι εργαζόμενοι συζήτησαν χτες σε Γενική Συνέλευση τα επόμενα βήματα του αγώνα με τον οποίο διεκδικούν την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, καθώς και την ανάκληση 3 απολύσεων στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ. Παράλληλα, μπροστά στην έντονη φημολογία για κλείσιμο του εργοστασίου, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης, οι εργαζόμενοι τονίζουν την ανάγκη να εξασφαλιστούν οι αποδοχές τους κατά το διάστημα της συντήρησης και η επιστροφή όλων στις θέσεις εργασίας τους αμέσως μετά το τέλος της.

Η συνέλευση αποφάσισε ακόμα τη συμμετοχή στη μεθαυριανή πανεργατική απεργία, ενώ δόθηκε εξουσιοδότηση στο κλαδικό σωματείο, την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση αν τα αιτήματα των εργαζομένων δεν ικανοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ, με Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος προς την υπουργό Εργασίας, το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή τις καταγγελίες των εργαζομένων για «εγκληματική ολιγωρία από την πλευρά του ΣΕΠΕ σε μέτρα κυρίως Υγιεινής και Ασφάλειας στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου, παρά τα 6 εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει το τελευταίο 5μηνο στο εργοστάσιο». Με την Ερώτησή τους, οι βουλευτές του Κόμματος απαιτούν τη λήψη μέτρων για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ