Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ - ΑΕΚ 3 - 2
ΠΑράταση πρόκρισης

Ο Τσάρτας μόλις έστειλε την ομάδα του στον επόμενο γύρο.

Sportidea

Ο Τσάρτας μόλις έστειλε την ομάδα του στον επόμενο γύρο.
«Δια πυρός και σιδήρου» πέρασε χθες η ΑΕΚ μέχρι να εξασφαλίσει την πρόκριση, παρά την ήττα με 3 - 2, στην επόμενη φάση του Κυπελλου ΟΥΕΦΑ. Βλέπετε... ευτυχώς γι' αυτή και εν γένει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δε νικάει πάντα ο καλύτερος. Η Ενωση... έπεσε από την Ακρόπολη, στάθηκε όρθια, βρήκε και πορτοφόλι. Για 90' στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα (Χιμπέρνιαν)και 11 κιτρινόμαυρες "άψυχες" εμφανίσεις. Ετσι χρειάστηκε η παράταση προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόκριση.

Από την αρχή οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης και όσο πέρναγε η ώρα, τόσο... έγερνε το γήπεδο. Εχαναν τις ευκειρίες τη μια μετά την άλλη μέχρι που φυσιολογικά έφτασαν στο 2-0. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ωσεί παρόντες. Δεν άλλαζαν πάνω από τρεις μπαλιές και είχαν οργάνωση, μυαλό και ψυχραιμία, ομάδας του πρωταθλη΄ματος τύπου. Η απουσία του Βασίλη Τσάρτα μέχρι το 60' ήταν αισθητή καθως δεν υπήρχε ο παίκτης για να ηρεμήσει το παιχνίδι και κατεβάσει την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι λοιπόν έκαναν ότι ήθελαν, απέναντι στους ανήμπορους ν' αντιδράσουν φιλοξενουμένους. Ενδεικτικά ν' αναφέρουμε πως ο Ντελα Κρουζ απο δεξιά δεν σταματιόταν ούτε με... οδόφραγμα... Ετσι στο 52` και στο 80` ο Λούνα εκμεταλεύτηκε "παιδικά" λάθη της αμυντικής γραμμής και σημειωσε τα τέρματα ενω ο ίδιος παίκτης έχασε μοναδική ευκαιρία (΄΄αστοχη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής...) στο 93` να τριπλασιάσει τα τέρματα της «Χιμπς» και να δώσει την πρόκριση.

Η είσοδος του Τσάρτα απο το 60` καρποφώρησε στην διαδικασία της παράτασης οπου ο διεθνής παίκτης μολις στο πρώτο λεπτό με ευθύοβολο μακρινό σουτ και στο 15` με απευθείας κόρνερ ισοφάρισε το σκορ παγώνοντας τους γηπεδούχους που έβλεπαν το όνειρο να χάνεται. Ενα μακρινό αριστερό σουτ του Ζινελί στο στο 25` της παράτσης που αιφνιδίασε τον Χιώτη έγραψε το τελικό σκόρ.Παντως εκτος της φάσης του τρίτου γκολ το ντεμπούτο του θα πρέπει να θεωρείται θετικό αφου αρκετές φορές έσωσε την ομάδα του.

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ : Κόλγκαν, Ντελακρούζ, Λάουρσεν, Σοζέ (80' Μπρέμπνερ), Φένγουικ, Μάρεϊ, Ο' Νιλ (91' Ζιτελί), Γιάπ, Ορμαν, Λούνα, Μπρούστερ (69' ΜακΜάνους).

ΑΕΚ : Χιώτης, Μαρικά (63' Μιελκάρσκι), Ράμος, Γκαμάρα, Κωστένογλου, Ζαγοράκης, Ζήκος, Λάκης, Κασάπης, Κωνσταντινίδης (58' Τσάρτας), Νικολαΐδης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ