Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του ΑΔΑΜ ΜΟΛΥΒΔΑ (Νίκος), της ΣΟΦΙΑΣ ΚΙΡΜΗ - ΜΟΛΥΒΔΑ και του ΠΑΣΧΑΛΗ (Λάκη) ΜΠΑΤΗ η οικογένειά τους προσφέρει 1.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΟΓΑΡΑ, ενόψει της ονομαστικής του γιορτής, και για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 220 ευρώ (100 ευρώ μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και 120 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων).

Η γυναίκα του Κική, τα παιδιά του Πέτρος, Λούλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του γιου και αδερφού μας ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκη) ΑΡΓΥΡΙΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 24/10/2017, σε ηλικία μόλις 48 ετών, προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ Ανω Τούμπας το ποσό των 500 ευρώ.

Ο Τάκης Αργυρίου γεννήθηκε στη Στουτγάρδη Γερμανίας. Σπούδασε και εργαζόταν ως οικονομολόγος. Υπήρξε μέλος της ΚΝΕ.

Νίκος, Βαρβάρα και Μαρία Αργυρίου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών αδερφών ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (8/10/1921 - 30/11/2016) και ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (1923 - 2015) από τον Πελεκάνο Βοΐου Κοζάνης. Ο Γιώργος ήταν ένας από τους τρεις ιδρυτές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στον Πελεκάνο. Για τη δράση του στην Κατοχή και την πίστη του στον κομμουνισμό κυνηγήθηκε από τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις.

ΒΑΙΟΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ
ΒΑΙΟΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ
Το 1955 εκλέχτηκε πρόεδρος του Πελεκάνου. Η φτώχεια τον ανάγκασε να φύγει, και το 1957 μετανάστευσε στην Αυστραλία. Ποτέ, στη μακρόχρονη ζωή του, δεν απαρνήθηκε τα ιδανικά του. Ο μικρότερος αδερφός, Χρήστος, εντάχθηκε εθελοντής στον ΕΛΑΣ ως υποδιοικητής Πολιτοφυλακής στην Εράτυρα Κοζάνης. Ηταν από τους πρώτους αγωνιστές που στάλθηκαν στη Μακρόνησο. Αφιέρωσε τη ζωή του στο συνδικαλισμό και στα ιδανικά της εργατικής τάξης.

Τα παιδιά τους προσφέρουν στη μνήμη τους 100 δολάρια Αυστραλίας.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ και ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων, όπως και στη μνήμη του συζύγου μου, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, Μακρονησιώτη και πιστού στο Κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω για την ενίσχυση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 150 ευρώ.

Φωτεινή Παπαγιάννη

Τα παιδιά Βύρωνας και Νίκος

***

ΦΩΤΟ

Πριν από τρεις βδομάδες «έφυγε» από τη ζωή ένας αγωνιστής, καλός φίλος, πάντα καλόκαρδος και γελαστός, σταθερός φίλος του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη», ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΣ. Από μικρός στη βιοπάλη, φωτογράφος προοδευτικών εντύπων πριν από τη δικτατορία, αργότερα γουνεργάτης και γουναράς στην επαγγελματική του ζωή. Πάντα πρόθυμος να βοηθήσει αυτόν που είχε ανάγκη.

Στη μνήμη του αντί για στεφάνι προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Σπύρος και Μαριάνθη Χαλβατζή

***

ΦΩΤΟ

Στις 18 Δεκέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΖΑΚΗΣ, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, συντρόφισσα Σοφία, η Κατερίνα και ο σύντροφος Δημ. Μανωλόπουλος προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αχαρνών Α' Αθήνας για το δυνάμωμα των αγώνων του.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΟΡΕΣΤΗ ΒΑΝΤΟΛΑ, που «έφυγε» στις 18 Οκτώβρη 2017, σε ηλικία 89 ετών, σταθερού στις ιδέες και αρχές του, πιστού στο ΚΚΕ και αγωνιστή έως το τέλος, ενισχύουμε οικονομικά το Κόμμα που τόσο αγάπησε.

Η σύζυγος Ελευθερία

Τα παιδιά Βασίλης και Λάμπρος

***

ΦΩΤΟ

Στις 8/12/2017 έκλεισαν 15 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΕΠΟΝίτης αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΒΑΪΟΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ του Νικολάου, που γεννήθηκε το 1930 στις Καρυές Δομοκού.

Πήρε μέρος σε πολλές μάχες και το 1947 εντάχθηκε στον ΔΣΕ, στο 7ο Τάγμα του Αλευρά. Μετά τη λήξη του Εμφύλιου έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του στάθηκε σταθερός στις αξίες και στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Τασούλα, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αυλώνα Αττικής και για την ενίσχυση της προσπάθειας της Επιτροπής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ να αποκτήσει ιδιόκτητα γραφεία στη Χαλκίδα.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των συντρόφων του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ (Τσιρίμπα) (φωτ.), ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΤΣΟΥΡΑ, ΣΤΑΘΗ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ (φωτ.), ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ ΚΤΕΝΑ (φωτ.), ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΕΛΗ και ΦΑΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ (Μπαλωμένου), των «Βιετκόνγκ», όπως τους αποκαλούσε το 1968 στην εξορία στο Λακκί της Λέρου για τη στάση που κράτησαν υπέρ της 12ης Ολομέλειας η οπορτουνιστική ομάδα, που μαζί με αυτόν δημιουργήσανε το 1971 τον παράνομο κομματικό πυρήνα στο νησί της Λευκάδας, ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει, μέσω της ΤΕ Λευκάδας, ως τρίτη δόση, 500 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
***

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας ΛΑΣΚΑΡΙΝΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗ, που «έφυγε» ξαφνικά στις 24 Νοέμβρη 2017, προσφέρω 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Η φίλη και συντρόφισσα Παγώνα Αντωνοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΒΛΑΧΟΥ, που συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατό της, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σαντορίνης.

Κοσμάς (Μάκης) Βλάχος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της αδελφής μου ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΙΓΑΛΑ και του αδελφού μου ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σαντορίνης.

Ρένα Γρίβα

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν σαράντα μέρες από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ. Στη μνήμη του η σύζυγός του Δήμητρα και τα παιδιά του Γιάννης και Βασίλης προσφέρουν στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις, 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παπάφη - Δόξας.

  • Στη μνήμη του η Ευαγγελία Ιορδάνου προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Τάκης Κακακιός στη μνήμη των γονιών του, ΝΙΚΟΥ και ΑΡΓΥΡΩΣ, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας, για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, που «έφυγε» αναπάντεχα στις 12 Οκτώβρη 2017 από κοντά μας, οι σύντροφοι και φίλοι του από τη Νυρεμβέργη προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 200 ευρώ μέσω ΚΟ Γερμανίας.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΖΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΡΕΧΑΝΤΖΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΘΑΝΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, του πεθερού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και του αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Σταυρούλα Ρογκάκου - Αθανασοπούλου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΙΤΣΑ και ΔΑΝΑΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΛΙΤΣΑ), ο Γιάννης Λίτσας προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Αγρινίου.

***

ΦΩΤΟ

Τιμώντας τη μνήμη του συντρόφου μας ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΝΟΥΣΗ, που τόσο νωρίς, πριν από ένα χρόνο, «έφυγε» από κοντά μας, αφήνοντας κενό σε κάθε στιγμή της δράσης της ΚΟΒ Οικοδόμων, τιμώντας την αταλάντευτη στάση του στη ζωή και στον αγώνα, για τους σκοπούς του Κόμματος, τα μέλη, οι φίλοι και οπαδοί της ΚΟΒ προσφέρουν 300 ευρώ στην ΚΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματός μας.

  • Στη μνήμη του συναδέλφου μας ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΝΟΥΣΗ, που ξεχώρισε με την πρωτοπόρα δράση του, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή στους αγώνες της τάξης μας και αναπάντεχα τον χάσαμε πριν από ένα χρόνο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων προσφέρουμε 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΝΟΥΣΗ, που «έφυγε» απρόσμενα από κοντά μας πριν από ένα χρόνο, τα μέλη της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ προσφέρουν το ποσό των 420 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Ο σ. Σωτήρης οργανώθηκε στο ΚΚΕ από τα νεανικά του χρόνια και διετέλεσε μέλος της Επ. Περιοχής Ηπείρου - Λευκάδας - Κέρκυρας. Τίτλο που τον τίμησε σε όλα τα επίπεδα. Με την ακούραστη και ανιδιοτελή προσφορά του στο εργατικό κίνημα αποτέλεσε για χρόνια λαμπρό παράδειγμα αγωνιστή μέσω του Συνδικάτου Οικοδόμων. Δούλεψε ακούραστα για το Κόμμα και το κίνημα, όπου κι αν βρέθηκε, δεν αρνήθηκε να βοηθήσει από κάθε πόστο, σε όλες τις συνθήκες. Ξεπερνούσε τις δυσκολίες και έδινε ακούραστα τη μάχη για να ξεφοβηθεί ο εργάτης, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

ΣΤΑΘΗ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ
ΣΤΑΘΗ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ
Ολοι μας, ο καθένας από εμάς, θα προσπαθήσουμε πολύ παραπάνω για να αναπληρώσουμε το κενό σου. Και θα το δυναμώσουμε το Κόμμα, σύντροφε. Το δεσμευόμαστε στη μνήμη σου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΩΤΑΚΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 3 Δεκέμβρη 2017, μετά από πολύμηνη, σκληρή και λεβέντικη μάχη με την επάρατη νόσο, σε ηλικία μόλις 55 ετών, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 145 ευρώ ενώ 100 ευρώ προσφέρουν οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Νίκαιας Λάρισας του Κόμματος.

Ο σ. Γιώργος Φωτάκης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην υπόθεση του ΚΚΕ, στην πάλη για μια άλλη κοινωνία, ελεύθερη απ' την εκμετάλλευση, την αδικία, τη φτώχεια.

Παιδί αγροτικής οικογένειας, σπουδάζει στην Τεχνολογική Σχολή Ηλεκτρολόγων του ΟΑΕΔ, όπου έρχεται σ' επαφή με τις κομμουνιστικές ιδέες. Το 1978 οργανώνεται στην ΚΝΕ, στην οποία παραμένει, ως στέλεχος, μέχρι το 1991, ενώ το 1989 αναλαμβάνει Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας. Στη συνέχεια περνά αποκλειστικά στη δουλειά του Κόμματος, όπου αναλαμβάνει σημαντικές καθοδηγητικές χρεώσεις ως μέλος του Γραφείου της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας. Διετέλεσε καθοδηγητής και γραμματέας Αχτίδων Συνοικιών Λάρισας, στους ΕΒΕ και στην Υπαιθρο.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε στην αγροτική παραγωγή, συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς.


ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΗ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΗ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΚΑΚΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΚΑΚΙΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΒΛΑΧΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΒΛΑΧΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΤΕΝΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΤΕΝΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ

ΚΑΚΑΚΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
ΚΑΚΑΚΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Yannis Zacharakis

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΡΓΥΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΒΑΝΤΟΛΑΣ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΒΑΝΤΟΛΑΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΓΑΛΑ
ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΓΑΛΑ

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΟΛΥΒΔΑ
ΣΟΦΙΑ ΜΟΛΥΒΔΑ

ΑΔΑΜ ΜΟΛΥΒΔΑΣ (ΝΙΚΟΣ)
ΑΔΑΜ ΜΟΛΥΒΔΑΣ (ΝΙΚΟΣ)

ΠΑΣΧΑΛΗΣ (ΛΑΚΗΣ) ΜΠΑΤΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ (ΛΑΚΗΣ) ΜΠΑΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ