Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ελισσάβετ Ραπτίδου
Ελισσάβετ Ραπτίδου
Φωτ.

Σήμερα, 29 Σεπτέμβρη, κλείνουν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΟΥΓΚΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κωνσταντίνα και τα παιδιά τους προσφέρουν 10.000 δρχ. στην ΚΟ Ελευσίνας.

* * *

Στη μνήμη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡ. ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗ, η Ιρις Αυδή - Καλκάνη και ο Βασίλης Αυδής κατέθεσαν 30.000 δρχ. για τους σκοπούς της Δημοκρατικής Παράταξης «Αγωνιστική Αριστερά Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα».

* * *

Φωτ.

Η ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΡΑΠΤΙΔΟΥ γεννήθηκε το 1927 στην Κρύα Βρύση Πέλλας. ΕΠΟΝίτισσα από το 1943, το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε το 1977.

Στις 3 Οκτώβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατό της.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της Γιώργος και Αναστασία προσφέρουν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 1.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Αύριο, Κυριακή 30 Σεπτέμβρη, στις 12.12 μ.μ., στο Νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου, στο Περιστέρι, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΤΑΚΗ ΜΠΑΚΛΑΒΑ. Ηταν ένας από τους πιο πιστούς οπαδούς του ΚΚΕ από τα νεανικά χρόνια του, ως το θάνατό του στα 61 χρόνια. Συμμετείχε σε όλους τους λαϊκούς αγώνες, παλιά, ως μέλος της ΕΔΑ και των Λαμπράκηδων και μετά τη μεταπολίτευση από τις γραμμές του ΚΚΕ. Ηταν υπόδειγμα σταθερότητας, τιμιότητας, καλού οικογενειάρχη και φίλου.

Στη μνήμη του πρόσφεραν: Η οικογένειά του 25.000 δρχ. στην ΚΟ «Αγ. Ιερόθεου» και 25.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη». Και μέσω της ΚΟΒ Ιερόθεου πρόσφεραν στο ΚΚΕ: οι Β. Δ., Λιανέα, και οικογένεια Σύρμου και ο Στέφανος Λύρος από 10.000 δρχ.

* * *

Φωτ.2

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος αδελφός μου ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ. Ο θάνατός του μας άφησε πολύ πόνο. Η απουσία του είναι αβάσταχτη.

Στη μνήμη του και στη μνήμη της μητέρας μας, που πέρασαν 6 μήνες από το θάνατό της, προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 20.000 δρχ. για να συνεχίσει τον αγώνα για τα ιδανικά, για τα οποία αγωνίστηκε και ο αδελφός μου.

Μαρία Κυριαζοπούλου - Καντερέ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ