Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαινίασαν ανολοκλήρωτο έργο (!)

Την πεζοδρόμηση της Δ. Αεροπαγίτου, ως «πρώτης φάσης» της «ενοποίησης» των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, η οποία, και όταν ολοκληρωθεί, θα απέχει πολύ από την πραγματική ενοποίηση, «εγκαινίασε» χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, κατά την προσφιλή «επικοινωνιακή πολιτική» των «εκσυγχρονιστών» που κάθε τόσο εγκαινιάζουν «φάσεις» ανολοκλήρωτων έργων.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε και η συγκυρία της παρουσίας της ΔΟΕ στην Αθήνα για να ελέγξει την πρόοδο της «ολυμπιακής προετοιμασίας». Καθώς η «ενοποίηση» εντάσσεται, «εμμέσως», στο 2004, η κυβέρνηση... σκέφτηκε ότι τα εγκαίνια μιας πεζοδρόμησης θα δημιουργούσαν θετικές εντυπώσεις στους «αθανάτους».

Ετσι, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τους υπουργούς Πολιτισμού, ΠΕΧΩΔΕ, Αιγαίου, τον Δ. Αβραμόπουλο (με την ιδιότητα του δημάρχου...), τη γγ του ΥΠΠΟ, Λίνα Μενδώνη, τον Θ. Πάγκαλο κ.ά., περιπάτησε στον πεζόδρομο, στο περιβάλλον του κτιρίου Βάιλερ για να δει τις μακέτες για το νέο Μουσείο Ακρόπολης και μίλησε στους παρευρισκόμενους για «τα μάτια της Μελίνας», που «σπίθιζαν όταν περιέγραφε την ενοποίηση». Ενώ, σαν να μην έβλεπε τις εκτεταμένες αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στο οικόπεδο Μακρυγιάννη, οι οποίες θα καταπλακωθούν από το νέο μουσείο, ισχυρίστηκε πως... θα «αναδειχτούν»! Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι ομιλίες του Ε. Βενιζέλου και του Κ. Λαλιώτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ