Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα σε σύσκεψη από σωματεία της Εύβοιας

Σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα, με θέμα την εκτίμηση της πρόσφατης πανεργατικής απεργίας και το σχεδιασμό της κλιμάκωσης του αγώνα, καλούν τα σωματεία της Εύβοιας που πήραν την πρωτοβουλία για την απεργιακή κινητοποίηση στις 14/12 στην Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα, τα Σωματεία Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, Μετάλλου Ευβοίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Τεχνιτών - Οικοδόμων Χαλκίδας και Εργαζομένων στον «Νηρέα», καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους της περιοχής να συζητήσουν για τα βήματα που μπορούν από κοινού να οργανώσουν, «στον αγώνα για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, παίρνοντας την υπόθεση της πάλης στα χέρια μας, απομονώνοντας τη γραμμή ήττας και τις πρακτικές ανοιχτής υπονόμευσης της οργάνωσης των εργαζομένων».

Στην ανακοίνωσή τους εκτιμούν ότι οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος, με κινητοποιήσεις, συνελεύσεις και συσκέψεις, συνέβαλαν στην επιτυχία της απεργίας. Σημειώνουν τη μάχη που έδωσαν για την απεργιακή περιφρούρηση στο εργοστάσιο της «Coca Cola» στο Σχηματάρι, στις πύλες του «Νηρέα», στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οπως τονίζουν, την απεργιακή κινητοποίηση «δεν την πολέμησαν μόνο η εργοδοσία, η κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική», αλλά και «οι άνθρωποί τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα», οι δυνάμεις που συγκροτούν την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Τα σωματεία καταγγέλλουν πως σε μια σειρά χώρους, οι δυνάμεις αυτές «υπονόμευσαν με κάθε τρόπο την απεργία και λειτούργησαν οργανωμένα ως μηχανισμός απεργοσπασίας»: Στην ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, στην ΤΕΜΠΟ, στα Ναυπηγεία, πήραν απόφαση μη συμμετοχής στην απεργία. Στη ΣΥΝΚΟ μετέτρεψαν την 24ωρη απεργία σε 3ωρη στάση εργασίας. Σε άλλους χώρους, όπως στον ΑΗΣ και στη ΛΑΡΚΟ, υπονόμευσαν στην πράξη την απεργία και τη συμμετοχή των εργαζομένων. «Μέχρι και στην απεργιακή συγκέντρωση, πολλοί από τη Διοίκηση έλαμψαν διά της απουσίας τους, ενώ άλλοι έβγαζαν φωτογραφίες για τα ΜΜΕ μήπως και κρύψουν τη γύμνια τους», καταλήγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ