Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Για ποιον μεριμνά η κυβέρνηση;

Μέσα από τη στήλη του «Ριζοσπάστη» τις προηγούμενες βδομάδες, έχουμε αποκαλύψει μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φαντάροι αλλά και το προσωπικό των ΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Αν κάποιος ρίξει μία ματιά στον κρατικό προϋπολογισμό που συζητήθηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, εύκολα θα κάνει τη διαπίστωση ότι αυτά τα προβλήματα θα συνεχίσουν και θα διογκωθούν και άλλο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τσακίζει το λαό με απανωτούς φόρους και περικοπές, την ίδια στιγμή που είναι αρκετά γαλαντόμα απέναντι στο κεφάλαιο και τους διεθνείς συμμάχους του, όπως το ΝΑΤΟ, το κοινό ταμείο της Ευρωπαϊκής Αμυνας.

Φαίνεται πως η περιβόητη αναβάθμιση των «F-16» θα κλείσει στο 1,3 δισ. ευρώ περίπου, ποσό που θα αρπαχτεί από τις τσέπες των λαϊκών οικογενειών για να καταλήξει στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες.

Την ίδια στιγμή, οι φαντάροι ενημερώνονται από τις μονάδες ότι στις άδειες των Χριστουγέννων δεν τους καλύπτεται ούτε ευρώ για να πάνε να περάσουν λίγες μέρες με τους δικούς τους ανθρώπους. Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν διστάζει να κοροϊδεύει κατάμουτρα τους στρατευμένους. Με «διαρροές» ενημερώνουν ότι η μετακίνηση για τους φαντάρους είναι δωρεάν, ενώ στην πράξη είναι κοινό μυστικό ότι αυτό δεν γίνεται.

Η «μέριμνα για το προσωπικό» που διαφημίζει το υπουργείο και η κυβέρνηση, φαίνεται ότι δεν αφορά τους φαντάρους. Μέριμνα από τις κυβερνήσεις υπάρχει για το ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή σε επεμβάσεις έξω από τα σύνορα και βέβαια για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Και από αυτήν την κατάσταση αναδεικνύεται αυτό που έχουμε ξανατονίσει. Η θέση των φαντάρων και των στελεχών των ΕΔ από λαϊκές οικογένειες είναι δίπλα στο λαό που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και ποτέ απέναντί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ