Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΙΝΤΙΡΙΚΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ και μαχητή του ΔΣΕ, που πέθανε την 1η Αυγούστου του 2004, σε ηλικία 71 ετών, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Σταυρού της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης 100 ευρώ.

Η σύζυγος Νίτσα Φιντιρικάκη

Τα παιδιά Παναγιώτης και Αλέκος Φιντιρικάκης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΖΟΥΡΑ, για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Ι. και Ρ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Δεκέμβρη κλείνουν δύο χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ. Στη μνήμη του η σύζυγός του Καλλιόπη Πατσαλιά και τα παιδιά του Μάκης Πατσαλιάς και Γιάννα Πατσαλιά - Λαζαρίδου προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Ιθάκης.

***

Ο σύντροφος Πέτρος Αθανασιάδης, από το Μικροχώρι Δράμας, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Μόντρεαλ, προσφέρει στο ΚΚΕ 500 δολάρια Καναδά, ως πέμπτη δόση, μέσω της ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης (ΑΜΘ) του ΚΚΕ, στη μνήμη του αλησμόνητου συντρόφου ΙΩΣΗΦ Β. ΣΤΑΛΙΝ. Για την ενίσχυση της προσπάθειας της ΚΟ ΑΜΘ του ΚΚΕ να αποκτήσει ιδιόκτητα γραφεία στην Καβάλα, όπου θα στεγαστεί η έδρα της περιοχής.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου της ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και της αδελφής της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, η Ρεβέκα Θεοδωρίδου προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

Στις 24/11/2017 «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μας ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ.

Μέχρι το τέλος ήταν πιστή και αταλάντευτη στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού, για την παγκόσμια επικράτηση του σοσιαλισμού, για έναν κόσμο δίχως πείνα και πολέμους, με Υγεία, Παιδεία και Πολιτισμό σε όλους τους λαούς.

Στη μνήμη της και για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η αδελφή Βάσω

Τα ανίψια Γιώργος - Ρούλα

***

ΦΩΤΟ

Ο ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΛΑΚΗΣ), από τη Βεργίνα Ημαθίας, γιος του Αηδονίδη Κωνσταντίνου (ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ) που σκοτώθηκε στο Ζιάκα Γρεβενών το 1947, υπήρξε μαχητής του ΔΣΕ και απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών του ΔΣΕ.

Μετά την ήττα του ΔΣΕ εγκαταστάθηκε ως πολιτικός πρόσφυγας στη φιλόξενη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Πολωνίας, έπειτα στην Ουγγαρία και μετά στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Επαναπατρίστηκε το 1979 στην Ελλάδα με την οικογένειά του και από τότε δήλωνε «παρών» σε κάθε μάχη που έδινε το ΚΚΕ. Πέθανε τον Ιούνη του 2017.

Στη μνήμη του η αδερφή του Ελένη και ο σύζυγός της Παύλος Κωνσταντινίδης, από το Χέρσο Κιλκίς, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χέρσου - Δοϊράνης, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Το Νοέμβρη πέρασαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ, μέλος του τιμημένου ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Για την Οικονομική Εξόρμηση προσφέρω στη μνήμη του 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα

Ελένη Μανιατάκου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΜΙΤΣΗ προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αργοστολίου, στην ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.

Αφροδίτη και Νίκη Αμίτση

ΣΥΡΙΓΓΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΣΥΡΙΓΓΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑ προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ποντοπόρων Ναυτεργατών.

Ο αδελφός του Παναγιώτης

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των κομμουνιστών αγωνιστών ναυτεργατών ΔΙΑΚΡΟΥΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ, ΝΙΚΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ (φωτ.), ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΥΡΙΓΓΑ (φωτ.), ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ (φωτ.), ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΕΣΤΟΥΝΗ (φωτ.), ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΚΑΡΙΜΑΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ (φωτ.), προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Ναυτεργατών για την Οικονομική Εξόρμηση.

Π. Τ.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών μας, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ (ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ), από τον Φοίνικα Ικαρίας, ΗΛΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ (ΣΙΝΙΟΡΗ), από το Καραβόσταμο Ικαρίας, του ΑΝΔΡΕΑ ΑΜΑΞΗ, από το Καταφύγι Ικαρίας, και του κουμπάρου μας ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΗ, από το Αυλάκι Ικαρίας, που «έφυγε» από τη ζωή πρόσφατα, πρόωρα και αναπάντεχα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας, 50 ευρώ.

Σίμος και Βάσω Ευστρατουδάκη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΕΛΕΝΗΣ ΤΡΑΤΡΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Δημήτρης Μαυρίκης - Μαρία Κοτσορνίθη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας κομμουνιστή, αγωνιστή, δραστήριου μέχρι την τελευταία ώρα, ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας.

Οργανωμένος από παιδί. Δεκαεπτά χρόνων στα «σύρματα». Πάλευε μια ζωή για να ζήσουν τα παιδιά του και τα εγγόνια του καλύτερα.

Τα παιδιά του Ειρήνη - Βάσω - Αργυρώ

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 19 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας και ψηφοφόρου του ΚΚΕ, από τη Ζαγορά Πηλίου, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΒΑΛΑΣΣΑ. Επίσης, στις 25 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 24 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αντάρτης του ΕΛΑΣ, από τη Ζαγορά Πηλίου, ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ (Κολυμπάσης). Στη μνήμη τους προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
Τα παιδιά τους Μιχάλης, Βέργος - Φανή και ο εγγονός Κωνσταντίνος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα της, συντρόφου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΞΥΓΚΑΚΗ, η Γιάννα Ξυγκάκη - Νταλή προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σαντορίνης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της κορούλας μου ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ (φωτ.) και των συντρόφων μου ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ και ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΥΡΑΚΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σπάτων - Αρτέμιδος, 100 ευρώ ως πρώτη δόση.

Νίκος Λομβάρδος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ (καπετάν Καψάλη του ΕΛΑΣ) η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρας, 80 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ «έφυγε» στις 4/3/2016.

Αφιέρωσε τη ζωή του, από φοιτητής ακόμα μέσα στη δικτατορία, στην πάλη για τη νίκη της εργατικής τάξης.

Γεωπόνος στο υπ. Γεωργίας, συνδικαλιστής σχεδόν όλα τα χρόνια, είχε την εκτίμηση των συναδέλφων του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Λέλα και τα παιδιά του Γιώργος και Χρυσούλα προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 120 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ν. Σμύρνης.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου μου ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρω 20 ευρώ μέσω Φάρου Ν. Σμύρνης.

Ν. Γ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗ και ΑΚΡΙΒΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ τα παιδιά τους προσφέρουν 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ γεννήθηκε το 1914 στο Γριζάνο Τρικάλων. Πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο το 1940 και μετά στην Εθνική Αντίσταση. Μετά την απελευθέρωση, συμμετείχε στον Δημοκρατικό Στρατό. Το 1948 συνελήφθη και φυλακίστηκε σε πολλές φυλακές, στα Τρίκαλα, στο Βόλο και αλλού. Το 1953 αποφυλακίστηκε με κλονισμένη την υγεία του και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου πέθανε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
Η αδελφή του, ΣΤΕΡΙΑΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ - το γένος ΜΗΤΑΚΟΥ - γεννήθηκε το 1920 και πέθανε τον Ιούλη του 2007. Στην άσβεστη μνήμη τους ο ανιψιός και γιος τους Χρήστος Καλαμπούκας προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ. Πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, πάλεψε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για την ονομαστική του εορτή 50 ευρώ στο Κόμμα, στο οποίο μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός.

Η γυναίκα του Κική, τα παιδιά και τα εγγόνια του


ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ

ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ

ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΦΙΝΤΙΡΙΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΙΝΤΙΡΙΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΜΙΤΣΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΜΙΤΣΗΣ

ΞΥΓΚΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΞΥΓΚΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΒΑΛΑΣΣΑ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΒΑΛΑΣΣΑ

ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ
ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΤΡΑΤΡΑ
ΕΛΕΝΗ ΤΡΑΤΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ (ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ)
ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ (ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ)

ΗΛΙΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ (ΣΙΝΙΟΡΗΣ)
ΗΛΙΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ (ΣΙΝΙΟΡΗΣ)

ΑΝΔΡΕΑ ΑΜΑΞΗ
ΑΝΔΡΕΑ ΑΜΑΞΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ