Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σήμερα οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση

Σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΛΠ καλούν στις 9.30 το πρωί η Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα

Στα «πέντε μέτρα» στήνουν σήμερα το πρώτο λιμάνι της χώρας! Η διορισμένη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά σήμερα το πρωί καλείται να βάλει τις ...τελευταίες υπογραφές για την παράδοση και του μεγαλύτερου ελληνικού λιμανιού και μάλιστα «κοψοχρονιάς» στα αρπαχτικά χέρια εφοπλιστών και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου μέσω του Χρηματιστηρίου! Η διοίκηση θα εγκρίνει τη γνωστή και, όπως έχει αποδειχτεί, παράνομη «σύμβαση παραχώρησης», με την οποία αλλάζει ο ιδρυτικός νόμος του Οργανισμού, αφαιρεί ζωτικούς χώρους του λιμανιού, επιτρέπει τον τεμαχισμό του και στη συνέχεια το ξεπούλημά του! Ακόμα στη σύμβαση καταγράφονται τα αποτελέσματα της αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων του ΟΛΠ αυθαιρέτως υποτιμημένα και μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία της διοίκησης, κατά 300 δισ. δραχμές! Για την ακρίβεια ο ΟΛΠ εμφανίζεται να αξίζει...40 δισ.! Σε μαζική συγκέντρωση καλούν τους εργαζόμενους σήμερα στις 9.30 το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ οι παρατάξεις Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων και η Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών, για να «ματαιώσουμε - όπως αναφέρεται σε κοινή τους ανακοίνωση - οποιαδήποτε λήψη απόφασης».

Χτες, η διοίκηση της ΟΜΙΛΕ κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις των εργαζομένων αποφάσισε για χτες το απόγευμα αποχή από τις υπερωρίες και απεργία για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, χωρίς ωστόσο να θέτει ξεκάθαρα αίτημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Απέρριψε ακόμα και την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση που πρόβαλε η παράταξη ΔΕ Υπαλλήλων. Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δύο αγωνιστικές παρατάξεις σημειώνουν: «Το πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση στην προώθηση της φιλομονοπωλιακής της πολιτικής, είναι γνωστό. Ομως στην υλοποίηση των σχεδίων της στηρίζεται και βοηθιέται από τη στάση της υποταγμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, η οποία δε διαφωνεί με την ουσία της ιδιωτικοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ