Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΤΕΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνεχίζεται ο αγώνας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές του 2ου ΤΕΕ Τρικάλων, διεκδικώντας την άμεση επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το σχολείο τους. Χτες, ύστερα και από την απαράδεκτη απόφαση της Νομαρχίας Τρικάλων να τους παραχωρήσει ένα κτίριο «αχούρι» - το πρώην κτίριο Τσαλαμάγκα - για σχολείο, οι εκατοντάδες μαθητές του 2ου ΤΕΕ Τρικάλων «ξεχύθηκαν» στους δρόμους και πραγματοποίησαν δυναμική πορεία φωνάζοντας συνθήματα όπως «θέλουμε αίθουσες, καθηγητές, βιβλία, το 2ο ΤΕΕ ανήκει στα σχολεία». Κατήγγειλαν, δε, τη Νομαρχιακή Αρχή που επιχειρεί να τους κοροϊδέψει με την απόφασή της να δώσει για σχολείο ένα ακατάλληλο κτίριο και προειδοποίησαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

Η σχολική χρονιά για τους μαθητές του 2ου ΤΕΕ Τρικάλων ξεκίνησε με σοβαρότατα προβλήματα. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου είναι ανεπαρκείς, καθώς λείπουν 15 αίθουσες διδασκαλίας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν μάθημα εκ περιτροπής. Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και σε εκπαιδευτικούς, τόσο γενικής παιδείας, όσο και ειδικοτήτων. Οι απαράδεκτες ελλείψεις σε αίθουσες και εκπαιδευτικούς στο 2ο ΤΕΕ Τρικάλων, που είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις, αφού αν και δύο βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας του 2ου ΤΕΕ Τρικάλων, κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, αφού αναφέρουν αυτά τα προβλήματα, ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση αντιμετώπισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ