Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Με το βρόγχο της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται εδώ και δυο χρόνια ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, που προήλθε απ' την ενοποίηση των Ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ και παρουσιάστηκε ως υπόδειγμα για τις ενοποιήσεις των Ταμείων. Αιτία για τον οικονομικό στραγγαλισμό είναι η ίδια η κυβέρνηση, η οποία αρνείται να καταβάλει τις οικονομικές της υποχρεώσεις που απορρέουν απ' το νόμο 2084/92 - το γνωστό αντιασφαλιστικό νόμο Σιούφα (σελίδες 16-17)

Καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις για τη βύθιση της αμερικανικής οικονομίας στη δίνη της ύφεσης. Δεν πρέπει, ωστόσο, να υπάρχει αμφιβολία για το ποιος θα πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος από το κόστος των εξελίξεων. Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ότι την περασμένη βδομάδα οι αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν από τις 58.000 στις 450.000 και το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι 11.000 αιτήσεις προέρχονται από τη Νέα Υόρκη (σελίδα 19)

Αυτές τις μέρες οι διάφοροι αρμόδιοι ξεκινούν μια χωρίς προηγούμενο διαφημιστική καμπάνια πλύσης εγκεφάλου, με στόχο, υποτίθεται, την «ενημέρωση των πολιτών για το ευρώ». Το ύφος και η αισθητική των τηλεοπτικών σποτ που πρόκειται να προβάλλουν, δείχνει ταυτόχρονα και την έκταση του αποπροσανατολισμού που επιχειρούν. Κεντρικός στόχος τους δεν είναι τόσο η «εξοικείωση των πολιτών» με το νόμισμα, όσο η εξοικείωση με την ίδια την ΟΝΕ (σελίδα 21)

Οι κάτοικοι του Νομού Καρδίτσας κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη της φτώχειας. Το 41,73% του εδάφους του Νομού Καρδίτσας είναι γεωργική έκταση και η εκμετάλλευσή της θα μπορούσε ν' αποτελέσει βασικό «μοχλό» ανάπτυξης. Ωστόσο, η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν το επιτρέπει. Τραγική συνέπεια της συρρίκνωσης των αγροτικών νοικοκυριών αποτελεί η αλματώδης αύξηση της ανεργίας στο νομό, η οποία «αγγίζει» το εφιαλτικό ποσοστό του 34%. (σελίδα 24)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ