Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Το ασφαλιστικό και πάλι στο προσκήνιο

Η εθνική συνδιάσκεψη της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό πρόσφερε την ευκαιρία για να έρθουν στην επιφάνεια τα κυβερνητικά σχέδια για την κατεδάφιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Δόθηκε όμως η δυνατότητα για να διαπιστωθούν και οι προθέσεις της πλειοψηφίας στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας για τη συμμετοχή στον ψευδεπίγραφο «κοινωνικό διάλογο», ο οποίος θα αρχίσει μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το βήμα της συνδιάσκεψης χρησιμοποίησε την κινδυνολογία για τη σημερινή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και ανέπτυξε τις βασικές αρχές του κυβερνητικού σχεδίου. Σημείωσε, μάλιστα, την ανάγκη αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης ως μέτρο άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των ταμείων.

Μία μέρα πριν, ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, παρουσιάζοντας τον Κοινωνικό Προϋπολογισμό ανέφερε ότι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκαν δραματικά εξαιτίας της χρησιμοποίησής τους στο χρηματιστηριακό τζόγο. Ομολογία, ουσιαστικά, για την ευθύνη της κυβέρνησης όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση των ταμείων.

Η συνδιάσκεψη της ΓΣΕΕ έγινε υπό τη σκιά των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των εργαζομένων την περασμένη άνοιξη κατά των αντιασφαλιστικών σχεδίων, κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην αναδίπλωση της κυβέρνησης. Η διάθεση συνδιαλλαγής της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αποτελεί, από αυτή την άποψη, αγνόηση του μηνύματος που έστειλαν εκατομμύρια εργαζόμενοι ότι δεν καταδικάζουν μόνο τα κυβερνητικά σχέδια, αλλά και την όποια συζήτηση που θα γίνει, με σκοπό τη νομιμοποίηση των ειλημμένων αποφάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ