Τετάρτη 3 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 3/8/2017 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος, συνάδελφος και φίλος ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ.

Μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε πιστός στις αξίες και τα ιδανικά για μια δίκαιη ζωή χωρίς εκμετάλλευση.

Στη μνήμη του, οι συνάδελφοι και φίλοι του προσφέρουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟ Εργατών ΟΤΑ Κορυδαλλού - Νίκαιας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΠΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, αταλάντευτου κομμουνιστή και πρωτοπόρου στην καθημερινή δράση, τα μέλη του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ προσφέρουν 50 ευρώ στο Κόμμα μας, για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Το παράδειγμά του και το κύρος του στον εργατόκοσμο της Νίκαιας αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για όλους τους νέους και παλιότερους συντρόφους.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ και ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗ, του αδερφού μου ΖΩΗ ΣΤΑΜΑΤΗ και των λοιπών συγγενών, θείων, ξαδέρφων και ανιψιών, που μείνανε πιστοί στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής τους, στο Κόμμα που αταλάντευτα υπερασπίζεται τα δίκια της εργατικής τάξης και όλου του ελληνικού λαού, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης προσφέρω το ποσό των 500 ευρώ, ως πρώτη δόση, για ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Λαμπρινής - Ριζούπολης.

Λάμπρος Σταμάτης

***

ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΗΤΣΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΕΡΡΙΚΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΗΤΣΕΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

Βαγγελης Τσεμπερλίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου και αξιαγάπητου συντρόφου ΣΑΡΑΝΤΗ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ, που μας «άφησε» πρόσφατα και τόσο αναπάντεχα, προσφέρουμε στο Κόμμα, μέσω της κλαδικής ΚΟΒ Τροφίμων του Τομέα βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής, 30 ευρώ.

Γιάννης - Ελένη, Αθηνά, Βάσω

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΜΑΝΟΛΗ ΛΕΓΑΚΗ, αγωνιστή του δίκιου που πέθανε πολύ νωρίς από τις ταλαιπωρίες, ψηφοφόρου του ένδοξου ΚΚΕ, εργάτη της εταιρείας των τραμ Αθήνας - Πειραιά και του ΜΑΝΟΛΗ ΤΑΞΑΚΗ, παλιού κομμουνιστή που πέθανε κι αυτός πολύ νωρίς από τις φυλακές και τις εξορίες, προσφέρω 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μπουρναζίου, στο ΚΚΕ.

Ο Μανόλης Ταξάκης ήταν κουμπάρος του πατέρα μου και του είχε βαφτίσει έναν γιο με το όνομα Αρίστος, για να αριστεύσει στο Κόμμα. Οποιος γνωρίζει κάτι για τον Μανόλη Ταξάκη, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μου στο τηλέφωνο 6976869951.

Μιχάλης Λεγάκης

***

ΦΩΤΟ

Στις 3 Γενάρη 2018 συμπληρώνονται 37 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ, από το Βογατσικό Καστοριάς. Γεννημένος το 1910, από 13 ετών φεύγει στη Θεσσαλονίκη και μετέπειτα στη Λάρισα για να εργαστεί στην οικοδομή.

Ο πόλεμος τον βρίσκει να οργανώνει μαζί με συντρόφους του την πρώτη αντάρτικη ομάδα στην περιοχή του Κάτω Ολύμπου Θεσσαλίας, με το ψευδώνυμο Μακεδόνας. Μετά την ήττα του ΔΣΕ παίρνει το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς με την γυναίκα του, Ευγενία Χρήστου, μαχήτρια του ΔΣΕ. Μέχρι το 1967 ζουν στην Τασκένδη και ύστερα στα Σκόπια της Γιουγκοσλαβίας, όπου «έφυγε» από τη ζωή το 1981.

Στη μνήμη του πατέρα μας και παππού μας, η οικογένεια Σαρακατσάνη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ ΓΠΑ, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΠΑΡΙΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΙΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μας ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΡΙΑΡΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ και στη μνήμη του αδερφού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΙΑΡΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Υμηττού, 70 ευρώ.

Αθηνά Παριάρου και Στέλλα Μαθιουδάκη


ΠΑΡΙΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΡΙΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ
ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ

ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΕΓΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΕΓΑΚΗΣ

ΜΑΝΟΛΗΣ ΤΑΞΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΤΑΞΑΚΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ