Πέμπτη 4 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ
Επιμένει να αρνείται την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων που απέλυσε

Ο δήμος Αρριανών Ροδόπης αρνείται την επαναπρόσληψη των 6 συμβασιούχων εργαζομένων που απέλυσε το καλοκαίρι, από τους συνολικά 18 που απασχολούσε στον τομέα της καθαριότητας, παρά την απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε άκυρη η απόφαση απόλυσής τους.

Και ενώ η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εκδόθηκε στις 17/10/2017 θεωρείται άμεσα εκτελεστή, ο δήμος Αρριανών όχι μόνο δεν τους επαναπροσέλαβε, αλλά έλαβε νέα απόφαση, με την οποία τους απέλυσε εκ νέου, ενώ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης μέχρι και σήμερα δεν έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εφαρμοστεί η απόφασή της.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι συμβασιούχοι εργαζόμενοι απολύθηκαν επιλεκτικά, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αρριανών, που συνεδρίασε στις 26/7/2017, με πρόσχημα την ανεπάρκεια οικονομικών πιστώσεων. Δηλαδή, παρατάθηκαν οι συμβάσεις μόνο των 12 από τους 18 εργαζόμενους.

Στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος για να στηρίξει την απόφασή του επικαλείται τη μη επάρκεια των πόρων που προέρχονται από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, καθώς και γενικότερο οικονομικό πρόβλημα του δήμου Αρριανών.

Η έλλειψη πόρων χρησιμοποιείται καθαρά ως πρόσχημα, αφού το Μάρτη του 2017 το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, με την 40/2017 απόφασή του σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για το έτος 2017, αιτούνταν 24 νέες θέσεις συμβασιούχων καθαριότητας, επιπλέον από τους 18 εργαζομένους, που ήδη είχαν παραταθεί οι συμβάσεις τους έως το τέλος του 2017.

Και η απόφαση αυτή συνοδευόταν από βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας ότι έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό οι σχετικές πιστώσεις για το τρέχον έτος και εφεξής. Δηλαδή, το Μάρτη του 2017 ο δήμος Αρριανών βεβαίωνε ότι διέθετε πιστώσεις για συνολικά 42 εργαζόμενους και τον Ιούλη ισχυρίζεται ότι επαρκούν για μόνο 12 από αυτούς...

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, απαιτώντας: Την άμεση ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών και την επιστροφή των απολυμένων στις θέσεις τους. Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας, ώστε ούτε να χάνουν την εργασία τους, αλλά ούτε και να εργάζονται σε καθεστώς φόβου και ανασφάλειας υπό την απειλή άδικων απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ