Πέμπτη 4 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμετικές δηλώσεις ραβίνου επικροτεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Ενα βίντεο με εμετικό περιεχόμενο, στο οποίο εμφανίζεται ένας ραβίνος ονόματι Μορντεχάι Φριζή να επιδίδεται σε ένα επικίνδυνο, αντιδραστικό ακροδεξιό παραλήρημα, κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες στο διαδίκτυο. Στο βίντεο ο ραβίνος, μεταξύ άλλων, καταφέρεται και εναντίον του «Ρουβίκωνα», με αφορμή ότι μέλη του έριξαν μπογιές στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ και λέει πως αν εισέρχονταν στο χώρο, έπρεπε να αντιμετωπιστούν «με μια σφαίρα (!) στο κεφάλι, όπως οι ακτιβιστές του Στολίσκου της Ελευθερίας που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα το 2010 και έπεσαν νεκροί από Ισραηλινούς κομάντος». Στη συνέχεια, αναφέρει ότι έχει «φακελωμένα» τα μέλη του «Ρουβίκωνα», αλλά τα στοιχεία τα έχουν διοχετεύσει και στις αρμόδιες αρχές στο Ισραήλ (!). Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό το εμετικό παραλήρημα το αναμετάδωσε μέσω «Twitter» ο Αδωνις Γεωργιάδης με το σχόλιο «απλά άψογος».

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος κατήγγειλε τον ραβίνο Μορντεχάι Φριζή ως «ακραίο», «φανατικό» και «μισαλλόδοξο». Μάλιστα, αναφέρει ότι ο εν λόγω «διαμένει στο Ισραήλ και ουδεμία σχέση έχει με τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα (...) Οι ακραίες αυτές απόψεις (...) ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παραμείνει ούτε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, όπου υπηρέτησε για κάποιο μικρό διάστημα».

Η πρεσβεία του Ισραήλ με προχτεσινή της ανακοίνωση κάνει λόγο για προσωπική άποψη του ραβίνου, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη θέση της πρεσβείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ