Παρασκευή 5 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόγραμμα φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα

Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές, παρά την επιδείνωση του καιρού τις τελευταίες μέρες. Ετσι, συνολικά 507 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του Β. Αιγαίου από το πρωί της Πρωτοχρονιάς μέχρι χτες το πρωί. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο έφτασαν 266 άτομα, στη Χίο 102 και στη Σάμο 139.

Παράλληλα, δομές και για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, που στη χώρα μας υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 3.000, θα κατασκευαστούν από τις Ενοπλες Δυνάμεις. Οπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα κατασκευαστούν, επισκευαστούν και αναμορφωθούν συνολικά 10 ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά και Βόλο, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες δομές για τη φιλοξενία των ασυνόδευτων, ανήλικων προσφυγόπουλων.

Τα ακίνητα ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των εποπτευόμενων φορέων της, στα οποία το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μπορεί να προβαίνει με δικά του μέσα και προσωπικό σε αναδιαμόρφωση, επισκευή και εγκατάσταση εξοπλισμού, αλλά και για τα οποία μπορεί να προβαίνει σε σύναψη συμβάσεων εκτέλεσης έργων και προμήθειας αγαθών, με αποκλειστικό σκοπό τη στέγαση και φιλοξενία ανηλίκων, είναι: Διώροφο κτίριο στην οδό Πραξιτέλους 175 στον Πειραιά, τρία ακίνητα στο συγκρότημα 20 κτιρίων της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» που βρίσκεται στην περιοχή Αγριάς Βόλου, ισόγειο κτίριο στην οδό Κρέμου 124 στην Καλλιθέα, διώροφο κτίριο με υπόγειο στην οδό Μιχαήλ Βόδα 143 στην Αθήνα, δύο πτέρυγες - κτίρια στο συγκρότημα διώροφων κτιρίων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία Βόλου, διώροφο κτίριο στο Καμπούδι στην Αγιάσο Λέσβου, διώροφο κτίριο στην οδό Θουκυδίδου 112 στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ