Τετάρτη 17 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
Κινητοποίηση για τα εργατικά «ατυχήματα»

Σε τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 19/1 (12 μ. - 3 μ.μ.), συγκέντρωση στις πέτρινες Δεξαμενές Βασιλειάδη στη 1 μ.μ. και παρέμβαση στο υπουργείο Ναυτιλίας ενάντια στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε «κρεματόρια», καλούν το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Αφορμή της αγωνιστικής παρέμβασης το νέο σοβαρό εργατικό «ατύχημα» που έγινε στις 11/1, κατά τη διάρκεια εργασιών βαφής στη θαλαμηγό «BLUE TITAN», στο ναυπηγείο «ΑΤΛΑΣ», όταν 58χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση και βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αίτημα άμεσου ελέγχου για ενδεχόμενο αμίαντο σε πλοίο

Χαρακτηριστική του τι επικρατεί στους χώρους δουλειάς είναι και η καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής προς τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες για ενδείξεις ύπαρξης αμιάντου σε πλοίο που γίνονται εργασίες.

Το Συνδικάτο αναφέρει ότι «στις Δεξαμενές Βασιλειάδη στον Πειραιά στο πλοίο "MOBYLOVE" εκτελούνται εκτεταμένες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες από πολλά συνεργεία που απασχολούν περίπου 200 εργαζόμενους, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι στο πλοίο υπάρχουν υπολείμματα αμιάντου. Ζητάμε επειγόντως να ελεγχθεί το πλοίο από αρμόδια αρχή και να μας απαντήσετε εγγράφως για τα αποτελέσματα του ελέγχου, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες με ασφάλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ