Τετάρτη 17 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 94-64
Ηχηρή επιστροφή

Με εκκωφαντικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, αφού στη βαριά ήττα του από την Μπασκόνια απάντησε με ευρεία επικράτηση χτες στο ΣΕΦ επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με 94-64, για τη 18η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας σε απολογισμό 13 νίκες - 5 ήττες. Παράλληλα έσπασαν και μια πολύχρονη δυσμενή παράδοση στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την ισραηλινή ομάδα, ενώ πήραν και την ιδανική ψυχολογική τόνωση ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με την Κίμκι στη Ρωσία, που ακολουθεί αύριο Πέμπτη για τη 19η αγωνιστική.

Η ελληνική ομάδα ήταν καταιγιστική σε όλο τον αγώνα, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και χωρίς να κινδυνέψει σε κανένα σημείο από τους αντιπάλους της. Στο πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 24-16 και στη συνέχεια, και παρά την αποχώρηση του κορυφαίου της παίκτη μέχρι τότε, ΜακΛίν, λόγω τραυματισμού (μυικός σπασμός), τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα. Οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο αμυντικά, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στα ελεύθερα σουτ στους φιλοξενούμενους, ενώ επιθετικά ανέβασαν ταχύτητα και «χτυπώντας» κυρίως κάτω από το καλάθι, αλλά και βρίσκοντας τα μακρινά σουτ, έφτασαν στο ημίχρονο να προηγούνται με 53-40. Σε ανάλογο τέμπο εξελίχθηκε και το β' μέρος, με τον Ολυμπιακό να φθάνει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο 32' (75-52), ενώ το υπόλοιπο του αγώνα εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜακΛίν 12, Παπαπέτρου 11 (2), Σπανούλης 13 (2), Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 3, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 5 (1), Ρόμπερτς 5 (1), Μπόγρης 5, Ουίλτζερ 6 (2), Τόμπσον 7 (1).

ΜΑΚΑΜΠΙ: Τόμας 9, Μασούρ 1, Ρολ 6, Κέιν 7, Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 4, Κοέν 2, Σέγκεβ 1, Κόουλ 7 (1), Παρακχούσκι 4, Ζοσμάν, Τζάκσον 13 (2).

  • Με ευρεία νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ «ρέφαρε» ο Ολυμπιακός τη βαριά ήττα από την Μπασκόνια

    Eurokinissi Sports

    Με ευρεία νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ «ρέφαρε» ο Ολυμπιακός τη βαριά ήττα από την Μπασκόνια
    Σε άλλο χτεσινό ματς, η Κίμκι πήρε σπουδαίο «διπλό» στο Βελιγράδι, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 79-70.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ