Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προβλήματα λειτουργίας από την εμφάνιση τρωκτικών

Ερώτηση του ΚΚΕ για το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας - Χορτιάτη

Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας - Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη μετά από την εμφάνιση τρωκτικών αναφέρεται το ΚΚΕ με Ερώτησή του στη Βουλή, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, ζητώντας να δοθεί οριστική λύση.

Οπως περιγράφεται στην Ερώτηση, στις 8 Νοέμβρη και μετά από έρευνα λόγω της έντονης δυσοσμίας στους χώρους του σχολείου, εντοπίστηκαν ένα νεκρό ποντίκι στην ψευδοροφή της εκπαιδευτικής κουζίνας και περιττώματα, καθώς και ακαθαρσίες και σκουπίδια σε όλη την έκταση των ψευδοροφών του σχολείου. Πραγματοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες μυοκτονίας και απολύμανσης από την εταιρεία με την οποία είναι συμβεβλημένος ο δήμος, επειδή όμως οι ψευδοροφές είναι διαπερατές και το ποντικοφάρμακο σε σκόνη διαχεόταν, παρουσιάστηκαν προβλήματα υγείας στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους μαθητές που το ανάπνεαν καθημερινά.

Στην Ερώτηση γίνεται λόγος συγκεκριμένα για έξαρση αλλεργιών, συμπτώματα του αναπνευστικού, συχνή ρινική καταρροή, δυσφορία στην αναπνοή, περίεργη υπόγευση, ερεθισμένο λαιμό, βήχα, ερεθισμένα κόκκινα και πρησμένα μάτια, πυρετό, φλεγμονές, ρινορραγίες, διάρροιες, ατονία και ενώ πολλοί λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή, τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν.

Η Διεύθυνση του σχολείου, με έγγραφό της προς το δήμο, εξέθεσε την όλη κατάσταση και ζήτησε να γίνει ενδελεχής καθαρισμός όλων των χώρων εντός και εκτός σχολείου από εξειδικευμένο συνεργείο, μιας και το κτίριο βρίσκεται περιτριγυρισμένο από αποθήκες και χώρους που μπορούν εύκολα να γίνουν εστίες για ποντίκια.

Οπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Σ. Βαρδαλής και Γ. Δελής, που υπογράφουν την Ερώτηση, επειδή στο σχολείο φοιτούν μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της πολυπλοκότητας της αναπηρίας τους, η έκθεση σε νοσογόνους παράγοντες είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ήδη επιβαρυμένη υγεία τους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο Σύλλογος Καθηγητών με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε, λόγω των πολλών συμπτωμάτων, να προχωρήσει σε έλεγχο λεπτοσπείρωσης, απ' όπου βρέθηκαν τέσσερα θετικά δείγματα και ενημερώθηκαν με έγγραφο ο δήμος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι βουλευτές ρωτούν τι θα κάνει η κυβέρνηση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ