Τετάρτη 24 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Επιχειρήθηκε προβοκάτσια με τα μαθήματα Αλβανικών στο σχολείο

Οσμή προβοκάτσιας αναδίνει η υπόθεση που εξελίχθηκε τις προηγούμενες μέρες στο 1ο Γυμνάσιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Χανίων, με την κατάληψη που έγινε μετά την τοποθέτηση της αλβανικής σημαίας δίπλα στην ελληνική, την προηγούμενη Κυριακή, μπροστά στο κτίριο του σχολείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, «ο πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας Χανίων ζήτησε να παραχωρηθεί μια αίθουσα διδασκαλίας, κάθε Σάββατο ή Κυριακή, για να κάνει μαθήματα στα παιδιά μεταναστών, 2ης, 3ης και 4ης γενιάς που δεν γνωρίζουν την αλβανική γλώσσα». Στο πλαίσιο, αυτό ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και παραχωρήθηκε αίθουσα στο συγκεκριμένο σχολείο, όπου την περασμένη Κυριακή, για την έναρξη των μαθημάτων βρέθηκαν στο σχολείο μαθητές και εκπρόσωποι του αλβανικού προξενείου και τοποθετήθηκε η αλβανική σημαία δίπλα στην ελληνική, ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας.

Στη συνέχεια, όμως, κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης μια κοινή επιστολή, τάχα, του Συλλόγου Γονέων και του 15μελούς των μαθητών, που καλούσε σε κατάληψη απαιτώντας την απομάκρυνση των ατόμων που βρέθηκαν στο σχολείο την περασμένη Κυριακή. Ομως, χτες, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου διέψευσε κατηγορηματικά την παραπάνω ψευδοεπιστολή: «Ο Σύλλογος έχει ΔΣ και ουδείς μας γνώριζε για τη συγκεκριμένη απαράδεκτη ανακοίνωση. Ενημερωθήκαμε από εξαγριωμένους γονείς, οι οποίοι ζητούσαν να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες ανακοινώσεις (...) Μετά από τη σύγκληση του σχολικού συμβουλίου και την ενημέρωση όλων των πλευρών, διακόπηκε η κατάληψη. Για ένα απλό διαδικαστικό θέμα, παρακινήθηκαν παιδιά για να γίνει κατάληψη ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Γονέων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, τα μαθήματα, μάλλον, δεν θα γίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ