Πέμπτη 25 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Πληθαίνουν οι συμμετοχές στην Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού

Την Κυριακή 28 Γενάρη, στη 1 μ.μ., στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στην Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού των μαθητών, που έχει οριστεί για την Κυριακή 28 Γενάρη, στη 1 το μεσημέρι, στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (Πλουμπίδη 24, Χαϊδάρι).

Η Πανελλαδική Συνάντηση έρχεται ως συνέχεια των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων του περασμένου Οκτώβρη σε όλη τη χώρα και των δράσεων που ακολούθησαν. Οι μαθητές συναντιούνται για να συζητήσουν για το πώς θα δώσουν συνέχεια στη δράση τους, για την άμεση απάντηση που θέλουν να δώσουν στην κυβέρνηση η οποία ετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο, να συζητήσουν για το πώς μπορούν να ζωντανέψουν τις μαθητικές τους κοινότητες με πρωτοβουλίες και δράσεις για όλα όσα τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν.

Την πρωτοβουλία να καλέσει τη συνάντηση είχε η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών Αθήνας και ήδη έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά της οι εξής μαθητικές Συντονιστικές Επιτροπές: Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Μενιδίου - Φυλής, Γκράβας, Θεσσαλονίκης, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λαμίας, Πάτρας, Καλαμάτας, Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων και Γρεβενών. Επιπλέον, πάρα πολλά είναι τα 5μελή και 15μελή μαθητικά συμβούλια που συζητούν και αποφασίζουν να συμμετάσχουν στη συνάντηση.

Με έντονους μουσικούς ήχους και πλάνα γεμάτα παλμό από μαθητικές κινητοποιήσεις, με συνθήματα όπως «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», η Συντονιστική Επιτροπή της Αθήνας έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα www.mathites.gr ένα σποτ για την Πανελλαδική Συνάντηση.

Αντίστοιχα, η Συντονιστική Επιτροπή Μενιδίου - Φυλής έχει φτιάξει το δικό της βίντεο - κάλεσμα στη συνάντηση καταδεικνύοντας την καθημερινότητα των σχολείων της περιοχής, όπου: «Δεκάδες σχολεία σε Ανω Λιόσια και Μενίδι στεγάζονται σε προκάτ και κοντέινερ (...) Υπάρχουν σχολεία χωρίς αίθουσες εκδηλώσεων, με επικίνδυνα προαύλια, ακατάλληλα για μαθητές... Σχολεία - μαμούθ των 450 μαθητών. Δεν έχει γίνει κανένας αντισεισμικός έλεγχος σε κανένα σχολείο της περιοχής. Κτίρια πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή. Αθλιες είναι οι συγκοινωνίες για όλο το λαό και ιδιαίτερα για τους μαθητές».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνάντησης επίσης, αύριο Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων και το Σάββατο 27 Γενάρη στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου, στο γηπεδάκι στα Δειλινά, με σύνθημα «Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση για το σχολείο των αναγκών μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ