Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Ζητούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα των εστιών

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Απαιτώντας τώρα να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των εστιών, οι Σύλλογοι Οικοτρόφων Νέας Εστίας ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και η Επιτροπή Αγώνα της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθήνας προχώρησαν χτες από το πρωί σε κατάληψη του Ινστιτούτου Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνουν χαρακτηριστικά:

«Εκατοντάδες φοιτητές της ΦΕΑ παραμένουν νηστικοί εδώ και 3 μήνες (!), αφού το εστιατόριο της εστίας λειτουργεί μόλις για 15 εστιακούς από τα ΤΕΙ! Σε καμία εστία της Αθήνας δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία. Μέσα στο καταχείμωνο δεν υπάρχει θέρμανση για εκατοντάδες φοιτητές, όπως στα 8 από τα 15 κτίρια της ΝΦΕΕΜΠ. Σε πολλές εστίες όπως στη ΦΕΠΑ, δεν έχουμε ούτε ζεστό νερό, ενώ κοριοί κάνουν "επιδρομή" στα δωμάτια της εστίας και δεν δίνουν κονδύλι για απολύμανση! Οι εστίες ρημάζουν αφού κανένας δεν τις επισκευάζει. Πολλά δωμάτια δεν έχουν πόσιμο νερό, αφού αυτό είναι καφέ από τις σκουριασμένες σωληνώσεις». «Εχουμε χορτάσει από δεσμεύσεις και "συμπόνοια", την ίδια στιγμή που το υπουργείο, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και οι πρυτανικές αρχές πετάνε μεταξύ τους το μπαλάκι των ευθυνών, παίζουν κρυφτό πάνω στις δικές μας ανάγκες...», σημειώνουν και αναφέρονται στις ευθύνες της κυβέρνησης και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας.

Οι φοιτητές απαίτησαν να ανοίξουν τώρα όλες οι τεχνικές υπηρεσίες των εστιών και το εστιατόριο της ΦΕΑ για όλους τους οικοτρόφους της, άμεση απολύμανση της ΦΕΠΑ για αντιμετώπιση του προβλήματος με τους κοριούς, όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των εστιών. Δήλωσαν για μια ακόμα φορά ότι δεν έχουν θέση οι εργολαβίες στις εστίες και τις σχολές και ζητούν σίτιση, συντήρηση, φύλαξη, καθαριότητα στην ευθύνη του κράτους, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα και ανέγερση νέων εστιών. Σε αυτά τα κεντρικά ζητήματα δεν απαντά η ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το οποίο μετά την κινητοποίηση ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα για μια σειρά παρεμβάσεις υποδομών στις εστίες ΦΕΠΑ, ΦΕΑ και ΝΦΕΕΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ