Τετάρτη 31 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επιχείρηση αθώωσης των ναζιστικών κηρυγμάτων!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που αξιοποιείται η υπόθεση στο 10ο Λύκειο Περιστερίου από τοπικούς παράγοντες. Τις προηγούμενες μέρες, εμφανίστηκε ένα δημοσίευμα σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο που υμνεί κατάληψη που έγινε στο 10ο και στο 7ο Λύκειο με αίτημα... «έξω τα κόμματα από τα σχολεία», στοχοποιώντας τη δράση πρωτοπόρων αγωνιστών γονιών που παλεύουν για την ανακούφιση από τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις στα σχολεία. Είναι ακόμα πιο χαρακτηριστικό ότι όταν οι μαθητές κινητοποιούνται διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, δεν βρίσκουν τέτοια αντιμετώπιση, όμως σε αυτήν την περίπτωση έγινε λόγος για... «μια από τις πιο ουσιαστικές καταλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι»!

Στην πραγματικότητα, βέβαια, το δημοσίευμα, για να φτιάξει το κλίμα που θέλει, αποσιωπά παντελώς τα γεγονότα. Θυμίζουμε ότι στο 10ο Λύκειο Περιστερίου, εκπαιδευτικός του σχολείου έκανε κήρυγμα μέσα στην τάξη υπέρ της Χρυσής Αυγής! Η μαθητική ΟΒ της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της που μοίρασε σε μαθητές και καθηγητές, καταδίκασε το γεγονός, όπως και την αναγραφή ναζιστικών συνθημάτων στο σχολείο. Ερωτήματα προκαλούνται από το γεγονός ότι αυτή η καταγγελία της ΚΝΕ για το ναζιστικό κήρυγμα απαντήθηκε από ένα κείμενο που κυκλοφόρησε ενάντια στην «κομματικοποίηση», το οποίο ζητούσε και την «απομάκρυνση - παραίτηση» των αγωνιστών προέδρων των Συλλόγων Γονέων του 10ου και του 7ου Λυκείου, που συστεγάζονται. Με το ίδιο περιεχόμενο μάλιστα (ενάντια στις «κομματικές νεολαίες»), πραγματοποιήθηκε κατάληψη την οποία αποθέωσαν διάφοροι τοπικοί παράγοντες της πόλης.

Ολα τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια συντονισμένη επιχείρηση συγκάλυψης και τελικά αθώωσης των ναζιστικών κηρυγμάτων, ξεπλύματος της προπαγάνδας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η Τομεακή Οργάνωση Περιστερίου του ΚΚΕ κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή αυτήν την προσπάθεια, καλώντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές:

  • Να δώσουν απάντηση και να καταδικάσουν τις προσπάθειες συγκάλυψης των κηρυγμάτων στήριξης και αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
  • Να στήσουν τείχος στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και στους υποστηρικτές της, στη μισαλλόδοξη και απάνθρωπη ιδεολογία της.
  • Να οργανώσουν την πάλη τους, τις διεκδικήσεις τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, το ναζισμό - φασισμό και τους υποστηρικτές του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ