Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ, γεννήθηκε στο Λαύριο το 1928. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια. Από μικρός έπεσε στη βιοπάλη. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Αργότερα, ως ανταρτοΕΠΟΝίτης, πολέμησε τους κατακτητές για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Μετά την Απελευθέρωση, οι αντιδραστικές κυβερνήσεις τον κυνήγησαν και αυτόν. Πιάστηκε, κλείστηκε στις φυλακές των Βούρλων και εξορίστηκε στη Μακρόνησο.

Ηταν μέλος του Παραρτήματος Λαυρίου της ΠΕΑΕΑ και για ένα διάστημα μέλος της διοίκησής του, τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Πέθανε στις 3 Σεπτέμβρη 2001.

Την Κυριακή, 7 Οκτώβρη, στις 11.00 π.μ., στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Λαύριο, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνό του.

Το Παράρτημα Λαυρίου καλεί όλους τους συναγωνιστές του να τιμήσουν με την παρουσία τους στο μνημόσυνο τον αγωνιστή Γιώργο Ανδρεάδη και στη μνήμη του προσφέρει 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και καπετάνιος του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, πήρε μέρος στις μάχες στον Ταΰγετο, στον Πάρνωνα, στη Λακωνία, στην Αρκαδία και διακρίθηκε για την παλικαριά του.

Δολοφονήθηκε το 1949 από παρακρατικούς στις Γούβες Λακωνίας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Γιώργος Ζερμπενιάδης και Αθηνά Τσίγκαρη

* * *

Με τη συμπλήρωση 17 χρόνων από το θάνατο του γιατρού ΑΝΤΩΝΗ ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ, η θεία του Κατίνα Κορωνέλου πρόσφερε στη μνήμη του 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ, η σύζυγός του Σοφία Μητραντζά πρόσφερε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Κυψέλης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Συμπληρώθηκε σήμερα, 4 Οκτώβρη, ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Εμμανουήλ ΜΑΚΡΗ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγος Εμμανουήλ Μακρής

Τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΡΙΤΣΗ, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μύρινας Λήμνου: Η Ανθή Γουρουντή 10.000 δρχ. και ο Γιάννης Πλάντζος άλλες 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΚΑΣ και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ, η Ευσεβεία και η Ελένη Κεφαλογιάννη πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών - Λόφου Καλλιθέας, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Ο Θανάσης Κόλιας και ο Γιάννης Γαβαλάς, όπως κάθε μήνα, πρόσφεραν στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη όλων των νεκρών συνταξιούχων του ΤΣΑ αυτοκινητιστών, οι συνταξιούχοι του ΤΣΑ Νίκος Παπουτσόγλου, Μιχάλης Θεοδώρου, Αντώνης Βασίλαρος, Βασίλης Καρατράσογλου, Γιάννης Παπαδήμας και Ερωτόκριτος Ποταμιάνος πρόσφεραν, μέσω της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟ Αθήνας, από 5.000 δρχ. ο καθένας στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ