Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κάλεσμα από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας

Κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας.

Οπως επισημαίνει, «βρισκόμαστε στον αγώνα γιατί καταλαβαίνουμε ότι γινόμαστε πιο φτωχοί, όλο και πιο δύσκολα τα βγάζουμε πέρα, όλο και περισσότεροι δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε τους μεγάλους φόρους και τα πολλά χαράτσια (...) μεγαλώνει ο κίνδυνος κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, σπιτιών και χωραφιών. Η αντιλαϊκή πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ εκφράζεται επίσης στη μείωση του εισοδήματός μας και από την ελεύθερη δράση των βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και πολυεθνικών που μας πουλούν πανάκριβα μέσα και εφόδια (σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μηχανήματα κ.λπ.). Από την άλλη, παίρνουν πάμφθηνα τα προϊόντα μας και πολλές φορές (σχεδόν πάντα) με ανοιχτές τιμές, αφού φρόντισαν τα προηγούμενα χρόνια να διαλύσουν ό,τι "εργαλεία" είχαν δημιουργηθεί (αποθηκευτικοί χώροι, οργανισμοί, οργανώσεις κ.λπ.), ενώ ταυτόχρονα φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση. Από την άλλη μεριά, και στα πλαίσια της ΚΑΠ, έχουν πετσοκόψει τις ενισχύσεις μειώνοντάς τις πάνω από 40%».

«Ολοι αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας», υπογραμμίζει, «καθώς και οι μεγαλοαγρότες που εμφανίζονται με διάφορα "σχήματα" τέτοιες περιόδους, για να ξεστρατίσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα μας». Καταγγέλλοντας την επίθεση ενάντια στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η Ομοσπονδία επισημαίνει: «Σε αυτήν την πολύπλευρη και ολομέτωπη επίθεση συμμετέχουν η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της, τα άλλα κόμματα που δεν θέλουν τέτοιου είδους αγροτικούς - λαϊκούς αγώνες και ΜΜΕ. Ξανακούμε τα γνωστά προβοκατόρικα λόγια περί "κομματικών κινητοποιήσεων", περί "παρέας του Μπούτα" κ.ά. Ολα αυτά κι άλλα πολλά παρόμοια που ακούγονται στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, να υπονομεύσουν τη μαζικότητα και τη δυναμική των μπλόκων και γενικότερα των αγώνων (...) Την περιμέναμε αυτήν την επίθεση, δεν μας φοβίζει και με τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που γι' ακόμη μια φορά είναι μεγάλη, είμαστε σε θέση να την αντιμετωπίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ