Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Στη δίνη ενός παράξενου έρωτα

Η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Κρίστοφερ Ικλεστον στην ταινία «Τζουντ»
Η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Κρίστοφερ Ικλεστον στην ταινία «Τζουντ»
Βράδυ ταινιών πρώτης προβολής είναι το αποψινό καθώς μία σημαντική δραματική ταινία και μία ρομαντική κωμωδία έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, η ακατάλληλη ώρα της προβολής της ταινίας «Τζουντ» ίσως εμποδίσει μερικούς από εμάς να τη δούμε.

«Τζουντ», σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ.

Στα μέσα του 19ου αιώνα, ο Τζουντ είναι ένας νεαρός άνδρας που φιλοδοξεί να αποκτήσει μια ανώτερη μόρφωση, προσπαθώντας να μπει στο Πανεπιστήμιο. Παρ' όλα αυτά τα όνειρά του δεν πραγματοποιούνται και αναγκάζεται να εργαστεί να μάθει την τέχνη του λιθοξόου, ενώ παράλληλα κάνει και έναν αποτυχημένο γάμο. Ωστόσο είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του και όταν κάποια στιγμή, η σύζυγος του τον εγκαταλείπει, ο Τζουντ φεύγει από την επαρχία και καταφθάνει στην πόλη. Γνωρίζεται με την ξαδέλφη του, Σου, που του συμπαραστέκεται και σύντομα οι δυο τους νιώθουν αμοιβαία ερωτική έλξη. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να διατηρήσουν τον δεσμό τους κρυφό, για να αποφύγουν το σκάνδαλο στην πουριτανική κοινωνία που ζουν. Σύντομα, όμως, τα πράγματα θα πάρουν απρόσμενη και ανεξέλεγκτη τροπή... Η ταινία είναι μια διεισδυτική ματιά στα άδυτα του πουριτανισμού της βικτοριανής Αγγλίας, αλλά και η οδύσσεια ενός ανθρώπου, που αναγκάζεται να υποστεί πλήγματα της μοίρας για τα οποία δεν είναι καθόλου υπεύθυνος. Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Ικλεστον, Κέιτ Γουίνσλετ. (STAR, 02.00)

«Ξύπνημα στον εφιάλτη», σκηνοθεσία Αντριαν Λιν.

Ο Τζέικομπ Σίνγκερ βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ τυραννιέται από παράξενες φαντασιώσεις και φοβερά όνειρα. Επιχειρεί να βρει μια λογική εξήγηση σε μυστηριώδη γεγονότα, μαζί με κάποιους παλιούς συναδέλφους και μόλις που ξεφεύγει από μια απόπειρα με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο. Σκοτεινές πιέσεις ασκούνται στους φίλους του και αποκλείουν την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη. Ο Τζέικομπ είναι πεπεισμένος για την ευθύνη του στρατού. Η ταινία συνθέτει δημιουργικά τα στοιχεία της φανταστικής ταινίας αγωνίας με τις πραγματικές οδυνηρές εμπειρίες και τα ψυχικά τραύματα ενός πολεμιστή. Πρωταγωνιστούν: Τιμ Ρόμπινς, Ντάνι Αγιέλο, Ελίζαμπεθ Πένια, Ματ Κρέιβεν, Μακόλεϊ Κάλκιν, κ.α.. (ΕΤ-1, 23.30)

«Μαγικά φίλτρα», σκηνοθεσία Γκρίφιν Νταν.

Βασισμένος στη νουβέλα της Αλις Χόφμαν, ο Γκρίφιν Νταν σκηνοθετεί αυτή την ευχάριστη ταινία ρομαντικής φαντασίας. Η Σάλι και η Γκίλιαν είναι δύο αδελφές που τις μεγάλωσαν οι καλόκαρδες θείες τους μετά το θάνατο των γονιών τους και τις έχουν διδάξει τη χρήση της πρακτικής μαγείας!!! Ομως, υπάρχει ένα τίμημα, οι άνδρες που θα ερωτεύονται τις δύο κοπέλες είναι καταδικασμένοι να πεθαίνουν. Τα χρόνια περνούν και τώρα πια είναι γυναίκες και επιθυμούν να ζήσουν τον απόλυτο έρωτα. Για το λόγο αυτό αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν όλες τις μαγικές ικανότητές τους, για να καταργήσουν αυτή την κατάρα. Πρωταγωνιστούν: Σάντρα Μπούλοκ, Νικόλ Κίντμαν. (Πέμπτη, STAR, 21.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ