Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Του βρήκε «το κουμπί», του πήρε και πρόκριση

Με μία ακόμα φετινή νίκη επί του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Eurokinissi

Με μία ακόμα φετινή νίκη επί του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου
Μετά τη νίκη της στο Φάληρο για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ επικράτησε χτες του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες, με 2-1 στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας έτσι πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, σε συνδυασμό και με το 0-0 του πρώτου αγώνα. Η «Ενωση» διατήρησε επίσης το φετινό της αήττητο στις αναμετρήσεις με τους «ερυθρόλευκους» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (3 νίκες και 1 ισοπαλία). Θυμίζουμε ότι και πέρυσι η ΑΕΚ είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό, στην ημιτελική φάση.

«Καθάρισαν» την πρόκριση οι αλλαγές

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον πιο δραστήριο Ολυμπιακό, χωρίς όμως να το πληρώσει, με τον Βράνιες να κυριαρχεί στην άμυνα. Στην επανάληψη η «Ενωση» ανέβασε ρυθμούς και κυριάρχησε εξ ολοκλήρου στο διάστημα 55' - 85', πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της, με τις δύο αλλαγές του Χιμένεθ, Χριστοδουλόπολο (57') και Αραούχο (73'), ενώ έχασε και ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, με πιο σημαντικές αυτές των Κονέ (64') και Μασούντ (65'). Ο Ολυμπιακός, που έμεινε χωρίς τελική προσπάθεια για 38' στο β' μέρος, προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν αρχικά μείωσε με τον Ταχτσίδη (87'), ενώ στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση που θα του έδινε και την πρόκριση, χάρη στον κανόνα των εκτός έδρας γκολ, και έκλεισε την ΑΕΚ στην περιοχή του, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα.

  • Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον τεχνικό του Οσκαρ Γκαρσία, που λίγες ώρες πριν τον αγώνα έπαθε κρίση σκωληκοειδίτιδας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Στην παράταση «κάλπασε» η ΑΕΛ

Εστω κι αν έκανε τα εύκολα δύσκολα και χρειάστηκε την παράταση, η ΑΕΛ κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα και να προκριθεί στα ημιτελικά, σε έναν συναρπαστικό αγώνα, με αλλαγές στη διακύμανση και στα συναισθήματα. Οι γηπεδούχοι, που είχαν «προίκα» τη νίκη με 2-1 στα Γιάννενα, προηγήθηκαν με τον Κριεζμάν (11'), ωστόσο ο ΠΑΣ αντέδρασε και με δύο γκολ του Κόντε (22', 88') ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στην παράταση η ΑΕΛ «αφυπνίστηκε» και χάρη στα τέρματα των Γιάννη Μασούρα (99') και Φατιόν (108') έφτασε στη νίκη.

Χωρίς πρόβλημα ο Πανιώνιος

Μπορεί στην έδρα του να νίκησε με το «φτωχό» 1-0, εντούτοις τα έβαλε μαζεμένα εκτός ο Πανιώνιος, που επιβλήθηκε της Λαμίας στην έδρα της με 4-1 και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά. Οι κυανέρυθροι είχαν ως πρωταγωνιστή τον Ντουρμπισάι, που πέτυχε δύο γκολ (17' - 55'), ενώ τα άλλα σημείωσαν οι Γιώργος Μασούρας (31') και Λάμπρου (90'). Για τους Φθιώτες είχε μειώσει σε 2-1 ο Βάντερσον (40').

Στο Περιστέρι κλείνει η τετράδα

Με τον «αέρα» της νίκης του με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται σήμερα στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο (19.30 - Cosmote Sports 1), ο οποίος θα επιχειρήσει την ανατροπή, στον αγώνα που θα σφραγίσει το τελευταίο «εισιτήριο» για την τετράδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ