Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κοσμοπολίτες και εθνικιστές κρύβουν το «δάσος» των σχεδιασμών ΝΑΤΟ και ΕΕ

Τοποθέτηση του Γ. Δελή, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο στην συνεδρίαση για το θέμα της ΠΓΔΜ

Στο γνωστό μοτίβο της μονόπλευρης αντιπαράθεσης για το ονοματολογικό, που αποσιωπά την ουσία του ζητήματος, τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή και την εμπλοκή της χώρας σε αυτά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, κινήθηκε η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που έγινε χτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το θέμα της ΠΓΔΜ.

Από τη μια ο κοσμοπολιτισμός, στον οποίο έχει αναλάβει ενεργό ρόλο και διαπρέπει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, αλλά και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο και, από την άλλη, δυνάμεις όπως η ΝΔ, που ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού και βέβαια η ναζιστική Χρυσή Αυγή, αντιπαρατέθηκαν για το αν ο δήμος και ο δήμαρχος ασκούν εξωτερική πολιτική, αν ήταν μεγάλα ή όχι τα συλλαλητήρια που έγιναν, για το αν θα εκδοθεί ψήφισμα κ.ο.κ.

Ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση κάνει τις διαπραγματεύσεις» και ότι «δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα». Εσπευσε να δώσει και μια οικονομική διάσταση, λέγοντας ότι «ένα εκατ. Σκοπιανοί έρχονται κάθε χρόνο στη Βόρεια Ελλάδα, για να ψωνίσουν, να διασκεδάσουν, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι το όνειρό τους».

Ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι «ως θεσμός, έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να αφουγκραστούμε, αλλά και να σεβαστούμε το εθνικό συναίσθημα της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «η σημερινή πορεία των βαλκανικών χωρών προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ συνυπάρχει με αμφισβητήσεις συνόρων και μεγαλοϊδεατικές βλέψεις από αυτές».

Τόνισε ότι «το "δέντρο" του ονόματος της γειτονικής χώρας κρύβει το "δάσος" των επικίνδυνων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Και εξήγησε ότι «κοσμοπολίτες και εθνικιστές, προκειμένου να μη φανεί αυτή τους η συμφωνία με το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται στην περιοχή κάτω από τη ΝΑΤΟική ομπρέλα, αποπροσανατολίζουν και αναγορεύουν σε κύριο ζήτημα το όνομα και τα βαφτίσια της γειτονικής χώρας, βάζοντας ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές στο λαό».

Κάλεσε το λαό να μην ξεγελαστεί. «Να απομονώσει όλες εκείνες τις εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τη δικαιολογημένη ανησυχία του και να μη δοκιμάσει το δηλητήριο της πατριδοκαπηλίας και του εθνικισμού που του σερβίρουν.

Αλλά και να μην ξεγελαστεί από τον δίδυμο αδερφό του, τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, που έχει αναλάβει την "εργολαβία" για τις δουλειές των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, ως "μεντεσές", όπως την χαρακτήρισε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Ο αγώνας του λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους δεν ξεχωρίζει από τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά του και τελικά είναι πάντα ο συνεχής αγώνας ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ