Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία στα πλημμυρισμένα παράλια της Λάρισας

Τεράστιες οι καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα
Τεράστιες οι καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα
Στις περιοχές στα παράλια του νομού Λάρισας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες περιόδευσαν, χτες, οι Τάσος Τσιαπλές και Γιάννης Κασίδας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» περιφέρειας Θεσσαλίας και δήμου Αγιάς, αντίστοιχα.

Επισκέφθηκαν σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται κοντά στα ρέματα της περιοχής, τα οποία πλημμύρισαν. Σημειώνεται ότι τα νερά των υπερχειλισμένων ρεμάτων παρέσυραν και αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες τόνισαν ότι κάθε φορά που βρέχει σφίγγεται η καρδιά τους, αφού, λόγω της έλλειψης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στα ρέματα Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας (ορισμένα από τα οποία έχουν μετατραπεί σε δρόμους), αλλά και του μη συχνού καθαρισμού τους, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος πλημμυρών και καταστροφών.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους σε όσους έπαθαν ζημιές στα σπίτια, στα καταστήματα και στα αυτοκίνητα τους, επισήμαναν ότι αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, δεν μπορούν, κάθε φορά, να αποδίδονται στον όγκο της βροχής.

Σημειώνοντας ότι σήμερα η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των καιρικών συνθηκών με ανάλογη πολιτική πρόληψης, υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση, η περιφέρεια και οι δήμοι δεν προωθούν τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, διότι, για τη δική τους πολιτική, δεν είναι έργα ανάπτυξης, δεν έχουν μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, δεν εξασφαλίζουν μεγάλα κέρδη στο κεφάλαιο, δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, καθώς χαρακτηρίζονται «μη επιλέξιμα».

Αξίωσαν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές, να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών και, ταυτόχρονα, να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, τόσο στην παραλιακή ζώνη Αγιοκάμπου όσο και στον Πηνειό, στους παραποτάμους, χειμάρρους και ρέματα, να γίνουν άμεσα οι επεμβάσεις για τη διευθέτησή τους κυρίως μέσα και γύρω από κατοικημένες περιοχές, στα σημεία που το πλάτος τους μειώνεται αισθητά.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής να οργανώσουν από τα κάτω τον αγώνα της προστασίας της ζωής τους και των περιουσιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ