Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Παρέμβαση στο υπουργείο για την έλλειψη παιδιάτρων

Στα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν στις δημόσιες δομές Υγείας της Ικαρίας και ειδικότερα στην έλλειψη παιδιάτρων αναφέρεται σε επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου ο δήμαρχος Ικαρίας, Ηλίας Σταμούλος.

Ο δήμαρχος κάνει μνεία στη σχετική επιστολή Συλλόγων Γονέων του νησιού και επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Αρχικά συμμεριζόμαστε πλήρως την ανησυχία των γονέων, και συμπαρατασσόμαστε στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος διασφάλισης συνεχούς παρουσίας παιδίατρου 12 μήνες τον χρόνο στο νησί καθώς και την κάλυψη δεύτερης θέσης παιδίατρου.

Η κατάσταση των υγειονομικών υπηρεσιών στην Ικαρία συνοπτικά είναι η εξής: Στο Νοσοκομείο δεν λειτουργούν οι αναγκαίες κλινικές με τις αντίστοιχες ειδικότητες γιατρών, που να καλύπτουν 24ωρη λειτουργία, 365 μέρες το χρόνο. Τα κενά σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό & βοηθητικό προσωπικό συνεχίζουν. Στο Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο υπηρετεί μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός, και ελάχιστο προσωπικό, αν και από τον οργανισμό λειτουργίας του προβλέπονταν 9 θέσεις ειδικοτήτων. Σε περιοχές που υπάρχουν αγροτικά ιατρεία αυτά όλο και πιο συχνά εγκαταλείπονται, μένουν χωρίς γιατρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στις Ράχες, έδρα μεγάλης δημοτικής κοινότητας και με πολλούς και διάσπαρτους οικισμούς, λειτουργεί ένα αγροτικό ιατρείο, που πολύ συχνά (όπως σήμερα) μένει χωρίς γιατρό. Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ο Σταθμός αιμοδοσίας και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ακόμα να "βρουν τον δρόμο τους" (η εξαγγελθείσα χρηματοδότηση και το προτεινόμενο σχήμα λειτουργίας κατανοείται πιστεύουμε ότι δεν είναι επαρκή). Οσο για το ΕΚΑΒ, αν και λειτουργεί στην Ικαρία, με την υπάρχουσα δύναμή του δεν βγαίνουν οι βάρδιες σε 24ωρη βάση, δεν μπορούν να καλυφθούν ταυτόχρονα περιστατικά στο νησί της Ικαρίας».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος αναφέρεται σε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015, με την οποία καθορίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο γίνονται αγώνες για να διασφαλιστούν το δικαίωμα των Ικαριωτών σε υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες τους. «Δυστυχώς, αναφέρεται στην επιστολή, βελτίωση στην υφισταμένη κατάσταση (κυρίως σε ό,τι αφορά το έμψυχο δυναμικό) δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσιαστεί στις δημόσιες δομές Υγείας του νησιού, ανοίγοντας και με αυτό τον τρόπο τον δρόμο στους επιχειρηματίες που δρουν στο χώρο της Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ