Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ
Καμιά απόφαση για την παραπέρα πορεία του κλάδου

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών»

Κινήσεις και σωματεία εκπαιδευτικών προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στις 2 Μάρτη για τους διορισμούς, αλλά οι άλλες δυνάμεις στο ΔΣ της ΔΟΕ φάνηκε ότι δεν ήθελαν να παρθεί σχετική απόφαση
Κινήσεις και σωματεία εκπαιδευτικών προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στις 2 Μάρτη για τους διορισμούς, αλλά οι άλλες δυνάμεις στο ΔΣ της ΔΟΕ φάνηκε ότι δεν ήθελαν να παρθεί σχετική απόφαση
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ την περασμένη Τετάρτη, που για άλλη μια φορά δεν κατέληξε σε καμιά απόφαση για την παραπέρα πορεία του κλάδου, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ).

Η ΑΣΕ αναφέρει ότι έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για την κινητοποίηση που προγραμματίζεται για τις 2 Μάρτη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και σημειώνει: «Η πρότασή μας ήταν στάση εργασίας 11.30 π.μ. - 4 μ.μ. με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη και σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φυσικά, εφόσον αυτή η πρόταση υιοθετούνταν από το ΔΣ της ΔΟΕ, ο κάθε Σύλλογος μπορούσε να τη διευρύνει χρονικά ανάλογα με το σχεδιασμό του».

Ομως, για τις 2 Μάρτη, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ πρότειναν διευκολυντική στάση εργασίας (η οποία δεν είναι κανονική στάση εργασίας της ΔΟΕ, αλλά ρίχνει το μπαλάκι στους συλλόγους να κηρύξουν στάση και η ΔΟΕ να τους... διευκολύνει), ενώ οι παρατάξεις «Παρεμβάσεις», ΑΕΕΚΕ και ΕΡΑ πρότειναν στο ΔΣ της ΔΟΕ 24ωρη απεργία τη μέρα αυτή. Και η ΑΣΕ σχολιάζει: «Η στάση αυτών των δυνάμεων, που για μεγάλο χρονικό διάστημα τα "βρίσκουν" σε πολύ σοβαρά ζητήματα (κοινά πλαίσια και εισηγήσεις κ.ά.) να μη συμφωνήσουν σε μια μορφή πάλης για τις 2/3, έστω και διαφορετική από τη δική μας, ώστε να διευκολύνουν την κινητοποίηση των συναδέλφων για το καίριο ζήτημα των μόνιμων διορισμών και την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων, αποδεικνύει ότι στη φάση αυτή δεν ήθελαν να βγει καμία κινητοποίηση!».

Ετσι, η ΑΣΕ απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και τους καλεί:

«Συνεχίζουμε να παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της κινητοποίησης στις 2/3 σε όλη τη χώρα, καθώς και της βδομάδας δράσης από 26/2 έως και 2/3.

Συνεχίζουμε με Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις ΔΣ για κλιμάκωση της πάλης μας απέναντι στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΣΕΒ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, προετοιμάζουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον κλάδο μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την Παιδεία (αξιολόγηση, Λύκειο, νέες δομές κ.ά.).

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τη διευρυμένη πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει άμεσα τρίωρη στάση εργασίας και να καλέσει σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 2/3.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση 2/3 σε όλη την Ελλάδα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ