Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διαμαρτυρίες μαθητών κατά της οπλοκατοχής

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αγανακτισμένοι από τις διαδοχικές δολοφονίες συμμαθητών τους μέσα στις σχολικές αίθουσες και τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχουν πάρει στις ΗΠΑ η οπλοκατοχή και οι στενές σχέσεις ανάμεσα στους πολιτικούς των αστικών κομμάτων και το λόμπι της Ενωσης Οπλων, NRA, μαθητές από τη Φλόριντα και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ ξεκίνησαν διαμαρτυρίες.

Την αρχή έκαναν δεκάδες μαθητές από το λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ της Φλόριντα καθώς την περασμένη Τετάρτη βίωσαν το θάνατο 17 συμμαθητών και δασκάλων τους από τις σφαίρες 19χρονου πρώην μαθητή του σχολείου τους, που έχει συλληφθεί και δικάζεται. Πέντε από τους μαθητές που επιβίωσαν πραγματοποίησαν τη Δευτέρα καθιστική διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο απαιτώντας από τον Πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, και τον πολιτικό κόσμο της χώρας να τους εξασφαλίσει τη λήψη μέτρων περιορισμού της οπλοκατοχής.

Οι μαθητές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα «Προστατεύστε τα παιδιά, όχι στα όπλα». Οπως έχει ανακοινωθεί, ήδη προγραμματίζεται για τις 24 Μάρτη στην Ουάσιγκτον μαθητική διαμαρτυρία με το σύνθημα: «Πορεία για τις ζωές μας». Χτες το απόγευμα, περίπου 100 μαθητές από το εν λόγω λύκειο της Φλόριντα, επιβιβαζόμενοι σε λεωφορείο, ξεκίνησαν πορεία 643 χλμ. μέχρι την πρωτεύουσα της πολιτείας προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις σε βουλευτές και τοπικές αρχές να πάρουν μέτρα για τον δραστικό έλεγχο της οπλοκατοχής στη χώρα.

Χτες το βράδυ, ο γνωστός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του, Αμάλ, που δεν έχουν κρύψει πολιτικές φιλοδοξίες στο μέλλον, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τις εξελίξεις αυτές ανακοινώνοντας πως χορηγούν 500.000 δολάρια στους διοργανωτές της μεγάλης μαθητικής πορείας στην Ουάσιγκτον για τις 24 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ