Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίσκεψη στην έκθεση με έργα του Γ. Βαρλάμου

Επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 22), όπου φιλοξενείται η έκθεση «Τ' αγριολούλουδα του Γ. Βαρλάμου», διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Τμήμα Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Καισαριανής, την Κυριακή 25 Φλεβάρη. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 11.00 στην είσοδο του Βυζαντινού Μουσείου. Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν από τη ζωγράφο Αννα Γόντικα.

Κορμός της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 11 Μάρτη 2018, είναι τα αγριολούλουδα, που τόσο αγάπησε και τα προσέφερε με την τέχνη του στο κοινό. Επίσης εκτίθενται, ανάμεσα σε άλλα, σχέδια του καλλιτέχνη από την περίοδο της δικτατορίας, δείγμα από τη θαυμάσια εικονογράφηση που έκανε το 1973 για τις τραγωδίες του Σοφοκλή, όπως και δείγμα από την πιστή χαρακτική αποτύπωση δέκα λευκών ληκύθων του 5ου π.Χ. αιώνα. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να δουν σε προθήκες τα εργαλεία του, μήτρες ξυλογραφίας, μελέτες και σημειώσεις του.

Η έκθεση διοργανώνεται από την ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος, για να τιμήσει τον μεγάλο κομμουνιστή ζωγράφο - χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο, ο οποίος κληροδότησε με τη χειρόγραφη δημόσια διαθήκη του στο ΚΚΕ το εργαστήριο και το έργο του.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 7521922 και 210 7515467.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ