Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λέων. Αυδής
Λέων. Αυδής
Φωτ.

Λίγα λόγια για τον αξέχαστο σύντροφο ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ, τον άνθρωπο που είχε το σεβασμό και την αγάπη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ακόμα και των αντίθετων πολιτικών φρονημάτων. Εξελέγη βουλευτής, που παραιτήθηκε, για να είναι στην αγαπημένη του Δημαρχία, της οποίας ήταν αντιπρόεδρος.

Το επιστημονικό του έργο ήταν πολύ μεγάλο, ιδιαίτερα στο Εργατικό Δίκαιο και σε άλλα πολλά επιστημονικά θέματα...

Ηταν ο επαναστάτης κομμουνιστής.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ μου του Παγκρατίου, 20.000 δρχ. στο κόμμα μας.

Γιάννης Τ. Κατουρελής, μαθηματικός, πολιτικός ερευνητής, συγγραφέας

* * *

Ο παλαίμαχος κομμουνιστής ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ περισσότερα από 60 χρόνια, ο οποίος πέθανε πλήρης ημερών πρόσφατα, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Αττική. Ηταν επίσης μέλος της ΑΕ Ελευσίνας.

Για την αντιστασιακή δράση και τις προοδευτικές ιδέες του, έκανε εξορία στο Μακρονήσι, στον Αϊ - Στράτη, στη Γυάρο και τη Λέρο και παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός πρόσφερε 25.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή και συντρόφου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ, προέδρου των Συνταξιούχων του ΙΚΑ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, τιμώντας τους αγώνες για τα δίκαια του λαού, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και απευθύνω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ντίνα Αναγνωστοπούλου

* * *

Συμπληρώνονται 3 χρόνια, από τότε που ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ μας άφησε να συνεχίσουμε τον αγώνα δίχως αυτόν. Η λησμονιά δε σκέπασε την εικόνα του. Η ανάλωση της ζωής του, από διάφορα μετερίζια του αγώνα, τον κρατάει πάντα ζωντανό στη σκέψη μας.

Ο Παύλος Παυλίδης υπήρξε κομμουνιστής ως το τέλος της ζωής του. Αταλάντευτος στις ιδέες του, αφοσιωμένος στο καθήκον του, όπου τον όριζαν οι ανάγκες του αγώνα.

Γνήσιο παιδί της εργατικής τάξης, πάλεψε για τα προβλήματα του κλάδου Μετάλλου, αγωνίστηκε στο πόστο της Αυτοδιοίκησης, της Αντίστασης, της πολιτικής δράσης από τις γραμμές της ΕΔΑ και του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Λεμονίδης, Θεσσαλονίκη

* **

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΓΕΡΗ, η κόρη του Ζωή πρόσφερε στη μνήμη του 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ζίτσας.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου θείου μου, βετεράνου κομμουνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥΜΑΛΑ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα, 10.000 δρχ.

Χρήστος Σουμαλάς

* * *

Φέτος συμπληρώνονται 19 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΧΑΡΑΥΓΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Λαμίας, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Νίκος Χαραυγής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ