Σάββατο 3 Μάρτη 2018 - Κυριακή 4 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Κατρακύλα χωρίς όρια...

Στις 20/2, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή κοινό δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Στο έγγραφο της ΠΟΕΣ αναφέρονταν τα παρακάτω:

«Δεν έχουμε κομματικές ή οποιεσδήποτε άλλες εξαρτήσεις,

Δεν είμαστε θεσιθήρες που δίνουμε τη μάχη για την καρέκλα,

Δεν λαμβάνουμε οικονομική ή άλλη ενίσχυση από καμία πολιτική παράταξη,

Δεν υποστηρίζουμε καμία κυβέρνηση ή κόμμα,

Δεν είμαστε προνομιακοί συνομιλητές οργανώσεων που η δράση τους ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για βαρύτατες κατηγορίες,

Δεν είμαστε καθ' οποιονδήποτε τρόπο κάποιο είδος κλίκας,

Δεν υπάρχουμε για να κάνουμε εξυπηρετήσεις, δεν είμαστε πολιτικό γραφείο».

Η ΠΟΜΕΝΣ στην ανακοίνωσή της, θεωρώντας ότι οι παραπάνω θέσεις «φωτογράφιζαν» μέλη της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και την Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών, να διερευνήσουν σύμφωνα με τις αρμοδιότητες όσα εμμέσως πλην σαφώς "καταγγέλλονται" με το ανωτέρω "κοινό δελτίο Τύπου". Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε σε οποιαδήποτε έρευνα και έλεγχο...».

Ανεξάρτητα από τη γνώμη που ο καθένας μπορεί να έχει σχετικά με τα τεκταινόμενα και την αντιπαράθεση απόψεων γύρω από τη λειτουργία των Ενώσεων Στρατιωτικών και τις θέσεις που εκφράζονται για τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εκείνο που προκαλεί εντύπωση - και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο - είναι η επίκληση της παρέμβασης από την ΠΟΜΕΝΣ τόσο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, όσο και της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Αθηνών.

Οι πρακτικές αυτές αποτελούν αντιδραστικές μεθόδους, με ωμές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων και των δικαστηρίων στη συνδικαλιστική οργάνωση και πρακτική, με διορισμούς διοικήσεων και διώξεων συνδικαλιστών.

Πρόκειται για προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής έκφρασης, γνώμης και δράσης, πρακτική που δεν επιτρέπει τη διαφορετικότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ, χέρι - χέρι κυβέρνηση, στρατιωτική ηγεσία και Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών, μαζί με πρόθυμους «συνδικαλιστικούς εκπροσώπους», θα αναλαμβάνουν την «έρευνα και τον έλεγχο» δελτίων Τύπου που δεν θα εκφράζουν τις απόψεις της ΠΟΜΕΝΣ. Είναι απαράδεκτη η απαίτηση να εφαρμοστούν οι ανάλογες συνέπειες και κυρώσεις.

Η λειτουργία των Ενώσεων Στρατιωτικών κατακτήθηκε με αγώνες, διώξεις, απέναντι στις προσπάθειες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας. Η προσπάθεια χειραγώγησης της συνδικαλιστικής λειτουργίας και πρακτικής των στρατιωτικών θα πέσει στο κενό, όσους κρατικούς και στρατιωτικούς μηχανισμούς κι αν προσπαθούν κάποιοι να ενεργοποιήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ