Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χάλκινη» η Στεφανίδη, επιτυχία για Καραλή

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ. Στεφανίδη στο Μπέρμιγχαμ

Eurokinissi Sports

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ. Στεφανίδη στο Μπέρμιγχαμ
Το νέο μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη σε διεθνή διοργάνωση, χάλκινο αυτή τη φορά, αλλά και η 5η θέση του νεαρού Εμμανουήλ Καραλή, ήταν οι κορυφαίες στιγμές για την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Μπέρμιγχαμ.

Στο βάθρο αν και τραυματισμένη

Στο άλμα επί κοντώ γυναικών, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση (Πόρτλαντ 2016) το χάλκινο μετάλλιο, έχοντας ως καλύτερο άλμα στα 4.80. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 19 συνεχόμενους διεθνείς αγώνες που η Ελληνίδα αθλήτρια δεν βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Μετά από συναρπαστική μάχη με τη μεγάλη της αντίπαλο, την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, αλλά και την ευχάριστη έκπληξη του τελικού, τη Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντάροβα, η Στεφανίδη διεκδίκησε την πρωτιά, ωστόσο απέτυχε στα 4.85 και 4.90. Το χρυσό πήρε η Μόρις (4.90), με δεύτερη τη Σιντάροβα, με το ίδιο ύψος αλλά χειρότερες προσπάθειες.

Σε δηλώσεις της η Στεφανίδη εμφανίστηκε ευχαριστημένη από την κατάκτηση του μεταλλίου αποκαλύπτοντας μάλιστα πως αγωνίστηκε τραυματίας. Οπως είπε, υπέφερε από πρόβλημα στον τένοντα πριν από τους αγώνες, το οποίο έγινε εντονότερο κατά τη διάρκεια του τελικού. Αρχικά μάλιστα είχε σκεφτεί να μην αγωνιστεί φέτος στον κλειστό στίβο.

Στα ύψη ο Καραλής

Συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, ο Εμμανουήλ Καραλής στο ντεμπούτο του σε διεθνή διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών κατάφερε να πάρει την 5η θέση στον τελικό του επί κοντώ ανδρών, με επίδοση στα 5.80, που αποτελεί και νέο ατομικό ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα ο Κώστας Φιλιππίδης ήταν 7ος με 5.70. Το χρυσό κατέκτησε το σπουδαίο όνομα του αγωνίσματος, ο Γάλλος Ρενό Λαβινελί (5.90), με δεύτερο τον Αμερικανό Κέντρικς (5.85) και τρίτο τον Πολωνό Λίσεκ (επίσης με 5.85).

Ατυχη η Μπελιμπασάκη, δεν τα κατάφερε η Παπαχρήστου

Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, άτυχη στάθηκε η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400 μέτρα, αφού αν και προκρίθηκε στον τελικό τερματίζοντας 2η στην ημιτελική της σειρά με χρόνο 52.27 (ατομικό ρεκόρ), στη συνέχεια ακυρώθηκε από τους κριτές λόγω παραβίασης του διαδρόμου της. Στον τελικό του τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου δεν κατάφερε να ανέβει ψηλότερα από την 6η θέση, έχοντας ως καλύτερο άλμα στα 14.05. Αλλες συμμετοχές: 60 μ. εμπόδια: Δουβαλίδης 6ος προκριματικά (7.68) - Πεσιρίδου (ακυρώθηκε). Μήκος: Τεντόγλου 9ος (7.82). 60 μ.: Σπανουδάκη 5η προκριματικά (7.40)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ